“Dalam ramai-ramai, sekor pun tak membantu!” MUA Ini Tegur Perangai Bridesmaid Yang Bajet Diva & Menyusahkan Pengantin.

Nasihat & Panduan

Bab bridesmaid ni memang sensitif sikit kalau nak dibincangkan, tapi kalau tak ditegur kepala kita yang dipijak, kalau ditegur pulak takut sentap.

Tapi demi kemaslahatan majlis pengantin yang diraikan sebagai raja sehari, maka baiklah para ‘bridesmaid’ ni baca pesanan MUA sorang ni.

Bila admin baca apa yang dikongsikan @OwToTheZie ni ada betulnya, lagi-lagi kepada pengantin.

Hah! Kan dah kena setepek, mana taknya peranan bridesmaid ni kan untuk memudahkan perjalanan majlis especially untuk membantu pengantin yang diraikan, bukannya tambahkan susah..ha’ah betul lah kan!

Lagi satu, MUA ni ingatkan kat pengantin yang bridesmaid tu bukan kewajipan, yang penting ada pengapit sorang, itu pun dah cukup.

Kalau bridesmaid nk suh kau sponsor kain, ckp je inshaallah

Kata MUA ini lagi, tak ada masalah kalau pengantin nak guna khidmat bridesmaid, asalkan yang boleh buat kerja lah.

Ini tak, mengikut pengalaman MUA ni bridesmaid yang ramai-ramai biasanya bukannya bantu pun, sebaliknya family pengantin yang huru-hara uruskan semua benda.

B*tch wtf kau siapa nak pegang barang2 aku??

Tu belum lagi part dapat bridesmaid yang demand lebih daripada pengantin..ewah ewah! macam kau pulak yang nak kahwin.

Dah la boleh pulak berjemaah dalam bilik mekap pengantin, kan bagus kalau tolong family pengantin kat luar tu..yer dak?

Whoareyousssss?? Jangan nak ‘over’ daripada pengantin boleh!

So para ‘bridesmaid’ kat luar sana, peganglah kata-kata MUA ni, admin tu setuju sangat. Bukan apa, kan elok kalau kita bantu mudahkan majlis orang 

Sumber:lobakmerah