“Dia Teman Istimewa Saya, Ramai Sudah Tahu & Pernah Nampak Kami Keluar Berdua “- Syafiq Kyle Bercinta Dengan Mimi Lana.

“DIA teman istimewa saya. Memang kami sudah lama berkawan tapi saya tidak mahu menjaja kisah cinta kepada peminat,” kata pelakon popular Syafiq Kyle ketika mengulas gosip hubungannya dengan pelakon Mimi Lana seperti yang heboh diperkatakan ramai ketika ini.

Menurut pelakon drama Nur itu, dia juga bukannya mahu menyorok hubungan dengan Mimi seperti tanggapan segelintir pihak.

“Saya bukannya mahu bermain teka-teki kerana ramai juga yang sudah tahu mengenai hubungan ini dan pernah nampak kami keluar berdua sebelum ini.

“Namun, kami putuskan tidak mahu terlalu menunjuk pada orang mengenai hubungan ini kerana bukan kewajipan untuk beritahu hubungan pada semua orang,” katanya.

Image result for syafiq kyle dan mimi lana

Syafiq ditemui pada sesi fotografi yang diatur sempena Aidilfitri sebuah di hotel terkenal di Kuala Lumpur hari ini. Mengulas sejauh mana hubungannya dengan Mimi, kata Syafiq, mereka belum ada perancangan ke jenjang pelamin dalam tempoh terdekat ini.

Katanya, ahli keluarga memang sudah tahu mereka berkawan. “Namun, saya belum berani untuk memberitahu hubungan kami serius untuk ke fasa seterusnya selagi belum membawa Mimi bertemu keluarga.

“Buat masa ini, saya masih belum puas dengan pencapaian dalam karier seni. Begitu juga dengan Mimi, dia juga ada yang mahu dikecapi dalam kariernya,” katanya.

Image result for syafiq kyle dan mimi lana

sumber : hmetro

 

Biodata Mimi Lana

Nama penuh: Mimi Rozaiana binti Zainal Abidin, Nama popular: Mimi Lana, Tarikh lahir: 21 November 1995, Umur: 23 tahun, Kelahiran: Taiping, Perak, Malaysia

Pekerjaan: Pelakon dan model, Media sosial: Instagram @missmimilana

Fakta Menarik

#1. Berketinggian 5 kaki 10 inci (1.78 meter). Mula aktif dalam dunia hiburan sejak tahun 2013. Merupakan bekas peserta Dewi Remaja 2014/2015, ketika itu bersaing dengan Raysha Rizrose, Mawar Rashid, Syamim Farid, Puteri Aishah dan beberapa nama lagi.

#2. Terjun dalam bidang seni menerusi kerjaya model sebelum beralih dalam dunia lakonan. Antara drama popular yang pernah dibintanginya termasuk Kisah Cinta (2013), Cinta Jannah (2013), Sekali Aku Jatuh Cinta (2016), Sein Dan Luna (2016), Suamiku Mat Piun (2018), Halalkan Hati Yang Ku Curi (2018) dan Mawar Murni (2018).

#3. Manakala beberapa telefilem yang pernah dijayakannya, antaranya, Hanya NamaMu (2017), Fatihah Untuk Mama (2017), The Hantus (2018), Selirat (2018), Terlakur Cinta Suci (2018) dan Neraka Kasih Maisarah (2018).

#4. Dua web drama yang pernah dilakonkannya ialah Dan Calonnya Adalah musim kedua (2015) dan Cinta Tangkap Muat (2016). Pada tahun 2015, Mimi direman pihak polis selama 11 hari atas dakwaan memiliki dan mengedar ganja, namun nyata beliau terbukti tidak bersalah.

#5. Rentetan itu, beliau digam beberapa stesen televisyen. Dia menjadikan peristiwa hitam itu sebagai pengajaran besar agar lebih berwaspada dalam memilih kawan. Digosipkan dengan aktor Syafiq Kyle. Sumber iluminasi

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf