Ezlynn sahkan dah k4hwin 2 minggu lalu dgn Wan Hafizam, pend3rma hati pertama negara

Hiburan Keluarga

Kuala Lumpur: “Awalnya kami berdua kawan saja, tiada perancangan untuk kahwin pun. Tapi sudah j0doh kami untuk bersama,” kata penyanyi Ezlynn Ariffin, 39, yang mengesahkan bertemu j0doh dengan pend3rma h4ti pertama negara, Wan Mohd Hafizam Wan Ismail, 45.

Ezlynn atau nama sebenarnya Azline Ariffin berkata, pern1kahan mereka berlangsung dua minggu lalu tanpa diadakan sebarang majlis.

“Dia hvbungi ibu bapa saya melvahkan hasratnya. Keluarga saya setvju dan ayah jadi waIi, manakala abang jadi s4ksi. Pr0sesnya amat mudah. Pern1kahan kami dibuat dari rumah secara dalam talian. Lagipun kami tak pernah mer4ncang untuk kahwin dan semuanya kerja Allah,” katanya kepada Harian Metro.

Ezlynn sahkan dah kahw1n dua minggu lalu dengan Wan Hafizam, penderma hati pertama negara – News Media Online

Terlibat Aktivit1 Amal NGO

May be an image of 2 people

Menurut Ezlynn, det1k perkenalan mereka bermula apabila sama-sama terbabit dalam aktiviti amaI dalam sebuah badan bukan kerajaan (NGO) pada tahun lalu.

“Kami kenal-kenal begitu sahaja dan dia ada toIong saya dalam beberapa kerja yang dilakukan.

“Saya tertar1k dengannya sebab h4tinya. Dia orang yang kvat agama dan tak berkira serta banyak bantu orang. Dia bvkannya buat untuk dvnia dan lebih kepada akh1rat.”

“Itu yang buat saya tertar1k kerana saya pun dah tak cari dvnia dan lebih kepada akh1rat. Saya nak cari orang yang begitulah. Keluarganya pun sangat okey,” katanya.

Ezlynn sahkan dah kahw1n dua minggu lalu dengan Wan Hafizam, penderma hati pertama negara – News Media Online

Enggan UIas Statvs Suami

Ezlynn berkata, dia mengh0rmati kehendak keluarganya dan apabila mereka meIarang mengadakan majlis secara besar-besaran.

“Saya nak jaga keluarga dan bukan orang luar. Saya nak jaga Allah dan bukan semua orang. Saya tenang jaIani kehidupan tanpa perlu letak gambar kami di media sosial.

Saya h0rmati semua orang. Saya tak nak tvnjuk kebahagiaan kerana b1mbang mengvndang penyak1t ‘a1n’ jika ada yang melihatnya sehingga menyimpan b1bit-b1bit cembvru dalam hati.

“Saya tak nak uIas statvs suami kerana yang penting saya sudah seIamat bergelar isterinya.

Kalau orang nak saIahkan fasal p0Iigami, ibaratnya mengata Rasulullah SAW kerana dalam Islam dib0lehkan,” katanya yang mem0hon masyarakat mend0akan kebahagiaan mereka.

Ezlynn, Wan Hafizam dah kahwin dua minggu lalu

Ezlynn sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan bek4s pengurus peribadinya, Adam Fahmy Shamsudin pada 20 November 2011 sebelum bercer4i pada 2017. Namun, perkahwinan mereka tidak dikvrniakan cahaya mata.

Sementara Wan Hafizam pula mempunyai tiga anak menerusi perkahwinan pertamanya.

 

Sumber: Harian Metro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.