Jual set drum, Fendy Caliph Busker akui terjejas dan dah tak mampu bayar sewa rumah

P4ndemik yang sudah hampir dua tahun berlaku ini benar-benar menjej4skan periuk nasi ramai pihak. Bukan hanya golongan B40 merasa sakitnya, mereka-mereka yang berada dalam kedudukan M40 dan T20 juga sudah mulai terkesan dampaknya.

Begitu juga mereka yang berada dalam industri seni. Aktiviti nyanyian, lakonan dan pelbagai lagi terpaksa dihentikan demi mematuhi Per1ntah K4walan Pergerakan (PKP) yang tidak tahu bila selesainya.

Terpaksa jual drum

SaIah seorang yang terkesan adalah drummer kumpulan Caliph Busker, Fendi Abdullah yang pendapatannya terjejas tervk dan terpaksa menjual set drumnya untuk meneruskan hidup.

Hidup dengan anak yang juga 0KU pengIihatan & aut1sme

Dia menerusi Facebook, memohon kepada kerajaan untuk membantunya terutama berkaitan tempat tinggal memadangkan dia hidup menyewa bersama anaknya yang juga mempunyai masaIah penglihatan dan avtisme.

Harap sangat diberikan rumah berdekatan stesen LRT

Menurut Fendi lagi, dia sudah tidak mampu membayar sewa rumah yang sedia ada dan berharap pihak-pihak tertentu membantunya mendapatkan rumah mampu milik PPR yang berdekatan dengan stesen pengangkutan awam.

Jom bantu share ramai2

Selain itu, Fendi juga berharap pihak yang berwajib dapat memadang golongan seperti mereka dan memberikan bantuan demi kelangsungan hidup.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut ramai yang mend0akan agar urusan drummer berkenaan dipermvdahkan dan berharap agar pihak-pihak bertanggungjawab seperti menteri-menteri dapat mendengar keIuhan golongan seperti mereka yang sudah buntu mencari jalan meneruskan kehidupan.

Semoga urusan dipermvdahkan

 

Harap lagi ramai goIongan 0KU bersuara

 

 

Sumber: FB Fendi Hpilacreksub, OMM (Nuha Kefli)

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf