“Dia punya mengidam kali ni pun agak menc4bar.. dia nak…”- Fizz Fairuz

Foto: mStar

SAMBUTAN Hari Bapa pada tahun ini lebih bermakna buat pelakon Datuk Fizz Fairuz apabila dihadiahkan dengan berita gembira tentang kehamiIan isterinya Datin Almy Nadia.

Menurut Fizz atau nama sebenarnya Fairuz Zainal Abidin, 42, Almy kini disahkan ham1l 15 minggu selepas melakukan dua kali uj1an keham1lan.

“Almy buat uj1an itu menggunakan alat keham1lan berbeza tapi bukan bermaksud anak kembar. Hanya dua kali per1ksa bagi mendapatkan kepastian.

“Alhamdulillah murah rezeki untuk saya, isteri dan anak-anak. Isteri saya sudah ham1l dalam usia 15 minggu. Ada yang cakap rezeki anak Per1ntah K4walan Pergerakan (PKP) dan macam-macam lagilah.

Steak merupakan antara menu yang menjadi permintaan Almy sewaktu ham1l anak keempat kali ini.

“Saya menerima rezeki ini dengan berIapang dada. Moga semuanya dipermvdahkan untuk isteri saya,” ujarnya kepada mStar.

Seperti sebelum ini, Fizz berkata dia masih berharap untuk mendapatkan c4haya mata lelaki namun tidak meletakkan harapan yang tinggi selain hanya berserah kepada Allah.

“Kalau boleh memang la nak anak lelaki sebab yang ada semua her0in… tapi tak meletak harapan, apa yang diberikan kami terima saja.

Dia punya meng1dam kali ni pun agak menc4bar… dia nak makan steak je.

FIZZ FAIRUZ

PELAKON

Sementara itu bercerita mengenai pengalaman menjaga isteri ham1l, pelakon filem Mvnafik ini berkata buat masa ini Almy atau nana penuhnya Ungku Almy Nadia Ungku Aminuddin Shah mengaIami aIahan yang tervk.

“Almy tak berapa okey, aIahan dia sangat tervk. Kasihan muka dia naik arIeg1k, susah tidur malam, ses4k nafas dan kerap alami sak1t tum1t.

“Dia punya meng1dam kali ni pun agak menc4bar… dia nak makan steak je,” katanya lagi.

Fizz Fairuz dan Almy Nadia sudah dikvrniakan tiga orang c4haya mata perempuan.

Tambah Fizz lagi, dia akan memberi lebih tumpuan dan memantau perkembangan kehamiIan isterinya memandangkan Almy pernah beberapa kali mengalami kegvguran.

“Saya kena jaga betul-betul malah doktor turut p4ntau dia setiap minggu… apa-apa yang tak kena je kena terus ke hospital.

“Baru-baru ni dia saIah makan, habis muka naik aIergi. Terus saya bawak ke hospital, r1sau la juga,” ujarnya.

Fizz berkahwin dengan Almy Nadia pada 26 April 2014 dan pasangan ini sudah dikvrniakan tiga orang c4haya mata perempuan Nur Afrina Arianna, 6, Nur Afrina Aurora, 5, Nur Afrina Ayra, 2.

 

Sumber: mStar, Instagram Almy Nadia

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.