Lelaki Ded4h Punca Sebenar Bercer4i, D4kwa Tak T4han Selalu Kena Pvkul

Sebelum ini viral di media sosial kisah sed1h mengenai seorang wanita yang dit1nggalkan suami selepas 13 hari meIahirkan anak ketiga.

Sinar Harian pada Isnin melaporkan, seorang ibu beranak tiga di Flat Taman Semarak di sini dicer4ikan suami ketika masih dalam pantang.

Wanita yang masih berada dalam p4ntang itu mend4kwa mereka bercer4i hanya kerana menegvr buku temu janji klinik anak yang k0yak.

Keadaan itu menyebabkan wanita berusia 26 tahun tersebut berdepan tek4nan, malah bvntu memikirkan bagaimana mahu membesarkan tiga anaknya yang berumur empat, dua tahun dan bayi berusia 17 hari.

Walau bagaimanapun, seorang lelaki tampil men4fikan d4kwaan yang dibuat bek4s isterinya itu.

Memetik laporan Sinar Harian, lelaki itu mend4kwa dia mencer4ikan isteri kerana tidak t4han dengan sikap bek4s isterinya yang mudah naik tangan setiap kali mereka berseIisih faham.

Sebenarnya pergadvhan saya dengan bek4s isteri berlaku selepas isteri m4rah apabila buku temu janji klinik anak kami k0yak. Tapi waktu itu dia mengvgut mahu menc3derakan saya.

D4kwanya, selama ini dia hanya bers4bar dengan sikap isteri yang akan memvkul dan menc3derakannya setiap kali bergadvh.

Kali ini, saya tak t4han lagi, sebab itulah saya buat keputusan cer4ikan dia.

Ujarnya, dia terkes4n apabila video berkenaan t1ndakan bek4s isterinya yang mahu membn0h diri tuIar di media sosial, sehvbungan itu dia memberi kenyataan kepada media kerana mahu membersihkan namanya.

Katanya, hanya dia dan bek4s isteri sahaja yang tahu apa sebenarnya yang berlaku.

Menurutnya, selepas kisah isteri tuIar di media sosial, dia tampil memberi kenyataan kepada media untuk membersihkan nama. Lelaki itu mend4kwa hanya mereka yang tahu apa sebenarnya yang berlaku.

bercerai

Masyarakat yang hanya mendengar kisah sebelah pihak memberi gambaran seolah-olah dia seorang suami yang mahu Iari daripada tanggvngjawab.

Awal perkahwinan kami bahagia. Tapi semuanya sementara apabila lama-kelamaan kami sering bergadvh.

Lelaki ini berkata, mereka pernah bercer4i pada tahun 2019 namun rvjuk semula di atas permintaan isteri.

D4kwanya sepanjang menjadi suami dia tidak pernah meng4baikan tanggungjawabnya terhadap keluarga.

Dia sememangnya sayangkan anak-anak dan memohon masyarakat berhenti menghvkum. Difahamkan, lelaki ini telah membuat laporan polis.

Baru-baru ini tuIar video di aplikasi TikTok berkenaan seorang wanita yang cuba membn0h diri selepas dicer4ikan suami ketika masih dalam p4ntang.

Dicer4i dalam p4ntang hanya kerana buku klinik k0yak

Ibu tiga anak ketika menerima kunjungan Pengurus Semarak Resource Centre, di Flat Taman Semarak, Nilai pada Isnin.

TERDAHULU, media melaporkan seorang ibu beranak 3 dari Flat Taman Semarak Nilai berdepan tek4nan, malah bvntu memikirkan bagaimana mahu membesarkan tiga anaknya berumur empat dan dua tahun serta bayi berusia 17 hari.

Wanita keIahiran Sabah itu dicer4ikan suami pada Khamis lalu selepas 13 hari meIahirkan anak lelakinya.

Menurutnya, dia tidak menyangka dicer4ikan hanya kerana menegvr suaminya yang membiarkan buku temu janji klinik anaknya k0yak.

“Saya tak tahu kenapa hanya disebabkan masaIah kecil itu dia terus mencer4ikan saya dengan taIak satu.

“Yang saya paling sed1h kerana anak kami baru saja diIahirkan dan belum sempat merasa kasih sayang seorang bapa,” katanya ketika ditemui di rumah sewanya pada Isnin.

Wanita tersebut turut menerima kunjungan Pengurus Semarak Resource Centre, Muzaliza Musa.

Semarak Resource Centre merupakan pusat k0muniti flat berkenaan.

Mengulas lanjut katanya, pence4ian berkenaan merupakan kali kedua selepas kali pertama pada 2018, bagaimanapun dirvjuk semula ketika masih dalam tempoh edah.

Jelasnya, sepanjang empat tahun mendirikan rumah tangga dengan suaminya itu, mereka tidak mempunyai banyak masaIah.

“Saya rasa mungkin dia tertek4n sejak Per1ntah K4walan Pergerakan (PKP) ini kerana tak dapat bekerja seperti biasa dan kemuncaknya bila dia terpaksa menjaIani kuar4ntin di rumah selama 10 hari kerana p0sitif C0vid-19,” katanya.

Wanita tabah itu berkata, dia tidak lagi mahu mengenangkan apa yang berlaku dan mahu membuka buku baharu demi anak-anaknya.

Bagaimanapun katanya, apa yang menjadi masaIah kepadanya ketika ini adalah untuk memb4yar sewa rumah dan bil utiliti kerana selama ini bergantvng sepenuhnya kepada suami.

Sementara itu, Muzaliza berkata, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) turut turun padang untuk melihat keadaan keluarga itu dengan lebih dekat, dalam masa sama beliau turut mengaIu-aIukan bantuan dan sumbangan daripada mana-mana pihak untuk meringankan beban keluarga tersebut.

“Dari segi barangan makanan dan keperluan, ia mencukupi buat masa ini tetapi apa yang jadi kebimbangannya ialah bayaran bulanan sewa rumah dan bil utiliti yang perlu ditanggung selepas ini,” katanya.

Bagi mereka yang mahu membantu, sumbangan boleh disaIurkan ke akaun Maybank 1562-2636-2529 atas nama Nurmila.

 

Kredit: Sinar Harian

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.