Berebvt lelaki rupanya… Polis sahkan svspek sud4h dit4han

Polis men4han 10 remaja termasuk empat perempuan bagi membantu si4satan kes perg4.duhan dalam satu video yang tvlar di laman sosial sejak Jumaat.

Ketua Polis Daerah Tanah Mer4h, Depvti Superintendan Zainuddin Md Yusuf berkata, remaja yang berumur l1ngkungan 14 hingga 17 tahun dit4han pada Jumaat.

Menurutnya, hasil si4satan awal mendapati dua daripada remaja berkenaan tidak berse.k0lah.

“Kesemua tangk.4pan telah dibeb4skan dengan jam1nan polis pada Ahad setelah selesai keterangan diambil.

“S4lah seorang remaja lelaki yang dit4han turut p0s.itif brg terl4rang..” katanya di sini pada Ahad.

Menurutnya, kejadian yang berlaku di kawasan la.pang berhampiran sebuah sek0lah di Tanah Mer4h itu adalah berpvnca daripada berebvt teman lelaki.

Zainuddin berkata, kertas sias4tan dalam proses untuk dilengk4pkan dan sias4tan dijalankan di bawah S3ksyen 147 K4nun Kes3ksaan.

Sinar Harian sebelum ini melap0rkan pihak polis menges4n remaja perempuan yang dipercayai terl1bat dalam perg4duhan di satu l0kasi selepas video aksi mereka itu tvlar di Facebook sejak Jumaat.

Video berdvrasi selama 30 saat itu menun.jukkan seorang remaja perempuan memvkul dan men3.ndang seorang remaja perempuan yang lain dipercayai berpvn.ca daripada tidak pvas hati.

Tvrut kelihatan dalam video tersebut adalah dua lagi remaja perempuan yang did4kwa menya.ksikan perg4duhan tersebut.

Anak siapalah.. Kat rumah t.akut nak tunjuk p.erangai baik.. Kat luar p.ukul org.

Apa m.asalah nie jangan lah buat bagitu tidak baik pdrm.

Aku duk usha h0k baju itam seluar itam tudung biru alik blake tu nap0k c0mey jah.

Buke nok p.ost nok u.gut jah tapi seb.ar gitu jah hahahaha b.odo baso budok.

Tunggu kno kut1p dehh blko dehh pdrm duk usya dh tu mke sekut tawar la duk dle nuhh nga I sirap ija nga meroh dle spik kecik.

W4jah ditul4rkan w4r.ganet

Berikvtan itu, wa.jah pel4ku juga telah ditul4rkan oleh ntizen di media sosial mengambil daripada t4ngkapan skr1n s4lah seorang svspek yang memvkul remaja perempuan yang menjadi m4ngsa bel4.sahan mereka.

 

Sumber: Sinar Harian, nabilfikran10

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.