(Video) Isu G4duh Di Futsal, Isa Isarb M0hon Maaf & Tampil Perjelas Perkara Sebenar Yang Terjadi

Baru-baru ini tular beberapa rakaman insiden perg4duhan di sebuah gelanggang futsal di Subang Jaya yang difahamkan melibatkan seorang YouTuber, Isarb Hafiz dan rakan-rakannya.

Mula dik0ngsikan di laman Twitter, video berkenaan kemudian mula tular dan s0hor di semua platform media sosial.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd Khalid Othman kemudiannya memaklumkan seramai 12 individu termasuk Youtuber  terbabit sudahpun dit4han dalam dua serbvan di sekitar Lembah Klang.

Ntizen kemudian mula mengaitkan kejadian berkenaan dengan beberapa lagi Youtuber terkenal termasuk Isa Isarb.

Terbaru, Isa menerusi satu video di IG TV tampil memperjelaskan situasi sebenar yang berlaku di pihaknya.

Bukan 25 pvkul 1 seperti yang tular

Koyak Main Futsal, 25 Geng Isarb Hafiz Balun Seorang Lelaki?

Menurut Isa, d4kwaan k0nonnya terdapat 25 orang memvkul seorang lelaki adalah tidak benar sebaliknya ada dikalangan rakannya yang berada disana turut dipvkul

Meng4kui kes1lapan kumpulannya bergadvh pada malam kejadian, Isa bagaimanapun menjelaskan tiada penggunaan k3r4m.b1t seperti yang did4kwa pemilik Twitter berkenaan. Jelasnya perkara itu juga sudah dijelaskan OCPD Subang Jaya menerusi sidang media.

Isu sudah selesai malam itu juga

Isu Gaduh Di Futsal, Isa Isarb Mohon Maaf & Tampil Perjelas Perkara Sebenar Yang Terjadi [Video] | BuzzKini

Tambah Isa, isu berkenaan juga sudah diselesaikan pada malam kejadian dimana pihaknya sudahpun berhubungan dengan m4ngsa pvkul iaitu Rahimi dimana mereka berdua bersetuju untuk menyelesaikannya secara baik selain turut memb4yar kos r4watannya di hospital.

Namun kes berkenaan tiba-tiba p4nas di media sosial selepas dik0ngsikan orang lain. B1ngung dengan situasi tersebut Isa menjelaskan dia sendiri tidak mengetahui apakah m0tif individu terbabit memb4ngkitkan kembali isu yang sudah selesai.

“Hafiz dari awal dah tarik lap0ran dan Rahimi kemudian turut menarik kembali lap0ran demi menjaga nama baik Isarb Clan. Sebab tu saya tab1k dekat dia”

“Dua dua tarik balik lap0ran. Malam tu Alhamdulillah dah selesai semuanya. Namun esok kejadian tersebut tular di media sosial selepas dimuat naik seorang individu.

“Kenapa dia muat naik semua itu saya tak tahu, sampai sekarang saya tak tahu sebab saya dah l0st c0ntact dengan mereka” kata Isa lagi.

“Apa yang saya beritahu adalah benda yang berlaku malam tu”

Bakhtiar Ikhwan on Twitter: "Selama ni fikir baik lah sangat buat content tolong orang, sedekah sana sini haha dasar hipokrit! Pasal tak puas hati kat futsal je terus ajak 5 buah kereta

Tambah Isarb, kejadian tersebut menyebabkan pihaknya mengalami kervgian antaranya namanya menjadi bvruk, dan perniagaan branding Isarb -nya mengalami kervgian selepas pembeli barangan mereka meminta kembali dep0sit.

Selain itu dia turut keh1langan 30,000 subscribers saluran youtubenya selepas ramai memilih untuk menghentikan langganan di saluran Youtubenya.

Bersyukur kes berkenaan sudahpun selesai, Isa yang sekali lagi menegaskan sudah menjelaskan semua yang berlaku pada malam tersebut turut mengambil kesempatan mem0hon maaf kepada semua mereka yang terkesan.

Mengakui menyes4l dengan apa yang berlaku Isa turut berjanji akan memperbaiki dirinya di masa akan datang.

“Jadi ini lah apa yang terjadi sepanjang tiga hari lalu. Alhamdulillah semua pun dah selesai. Terima kasih juga kepada PDRM kerana cepat bertindak.

“Minta maaf kepada semua yang terkesan disebabkan benda yang berlaku. Sepatutnya kita perlu tunjuk contoh yang baik tapi itulah, bert1ndak ikut em0si, d4rah muda. Saya cuba memperbaiki diri dari masa ke semasa.”

Ikuti video penjelasan penuh di bawah :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isa Isarb (@isaisarb)

25 Geng Influencer Pvkul Rahimie Di Futsal. Ini Resp0ns Caprice Buat Ramai Teruja

Terdahulu, baru ini tular r4kaman video perg4duhan di sebuah gelanggang futsal di Subang Jaya yang did4kwa melibatkan s4lah seorang ahli YouTuber Isa Isarb popular tanah air Malaysia, Isarb Hafiz.

Menurut seorang pengguna Twitter, Bakhtiar Ikhwan, perg4duhan tercetvs atas faktor tidak puas hati.

Berdasarkan lap0ran polis yang dik0ngsi oleh Bakhtiar, m4ngsa yang dikenali sebagai Rahimie telah dipvkul oleh Hafiz bersama 25 rakannya yang lain. Rahimie merupakan m4ngsa keadaan kerana pada awalnya, beliau menjadi orang tengah yang meler4ikan perg4duhan antara Hafiz dan seorang lagi teman yang berfutsal bersama, Firdaus.

Resp0ns Caprice

G4ngster 💩🐈 je yang bawak 5 kete g4duh pasal futsal. @isarbhafiz mai bawak 5 kete + k3r4m.b1t tvrun damansara ade ber4ni?

Perkara tersebut juga telah disahkan oleh isteri Rahimie, Ezyana Shahira di mana Rahimie menerima 8 jah1tan di muka akibat perg4duhan tersebut.

Sebelum kumpulan itu bersur4i, s4lah seorang daripada mereka sempat berkata t1ndakan mereka itu bukan satu perg4duhan tetapi satu t1ndakan ‘mempert4hankan diri’. Namun ntizen tidak bersetuju itu adalah satu t1ndakan mempert4hankan diri.

Lap0ran Polis Dibuat Rahimie

K0men Ntizen

Wan Yusoff
Di Malaysia memang banyak s4mseng kampung dusun yang hanya bertukar jadi p0wer ranger bila geng r4nger dia ada jer.H4mpeh

Melayu Nusantara
Nnti dok penj4ra tau la g4ngst3r x g4ngst3r .. dlm sana lgi gngster pada kau laa .. pkul ramai2 apa barang ..

Ashraf BenYahya
Owhhh kenyang laaa kalu berigat gakk s0bat… K3r4mb1t,l4wi ayam tangga dia bwah senj4ta api tak s4lah…
Leper jub0 nyo lib4h demo… 20seb4tan b0ssku

Azrul Hisyam Basherahil
Ni ker yang b4kar kereta iswara kawan dia dulu

Shahrul Sahat Ucu
Pames tul dlm utube geng ni skali view 1juta 2juta..tp reliti hangggvssss

 

Sumber: Buzzkini, Caprice dan Twitter Bakhtiar Ikhwan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.