(Video) “Hang Tau Dak Aku Sapa?”- Kec0h Lan Pet Pet Mengamvk & BeIasah Food Rider?

Semasa Tempatan Viral

Bila sebut saja nama Lan Pet Pet, sudah pasti ramai yang mengenali pelawak terkenal ini. Anggota kumpulan Senario tersebut sering popular dengan trademark tersendiri selain menggunakan l0ghat utara yang sangat ‘pekat’ apabila muncul di kaca televisyen.

Lan Pet Pet bergadvh?

Rakaman video dipercayai pelawak Lan Pet Pet bergadvh dengan seorang lelaki tular di media sosial.

Video berdurasi 24 saat itu dik0ngsi oleh pengguna laman sosial dan mend4kwa ahli kumpulan Senario itu melakukan keker4san terhadap pengguna jalan raya lain.

“Punca kejadian tidak pasti, sumber netizen mengatakan seorang pelawak terkenal serta pelakon Lan Pet Pet.

“Lan pet pet dengan g4duh memang tak boleh berpisah. Bukan je pandai buat lawak, pandai berg4duh juga,” tulis pengguna Facebook yang berkongsi klip video berkenaan.

Foto-Foto Mengejutkan Isteri Lan Pet Pet Yang Jelita Bak Anak Dara | IluminasiLan pernah terbabit insiden mengasari pengawal April 2019.

Dalam rakaman tersebut, kelihatan Lan mer4ngkul dan memvkul kepala seorang lelaki yang dipercayai penghantar makanan sambil ditenangkan oleh beberapa orang awam lain.

Pelawak itu turut memberi amaran kepada lelaki tersebut yang berbunyi, ‘hang nak tunjuk samseng kat aku. Hang tau dak aku sapa?’

Video itu dir4kam dari dalam sebuah kenderaan oleh seorang pengguna jalan raya yang turut berada di lokasi berkenaan.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan lokasi dan masa kejadian itu berlaku.

mStar sedang berusaha mendapatkan penjelasan Lan atau nama sebenar Mazlan Ahmad ini berhubung rakaman video tersebut.

2 tahun lepas pernah jadi kes serupa…

Lan Pet Pet kena jumpa kami sekali” - Penduduk kumpul dana bantu 'Pak Guard' bayar peguam - Sensasi | mStar

Pada April 2019, Lan pernah terbabit dengan insiden mengasari pengawal keselamatan di sebuah pondok pengawal di Nilai, Negeri Sembilan

Lan dikatakan menvmbuk di bahagian muka sebanyak tiga kali sebelum menendang m4ngsa selepas ditegvr tidak membuat catitan dalam buku pelawat sebelum memasuki kawasan tersebut.

Akibat kejadian tersebut, pihak polis telah men4han pelawak berkenaan tetapi dibebaskan dengan jaminan polis.

Lan mengaku bers4lah di Mahkamah Majistret Seremban, Negeri Sembilan dan did3nda sebanyak RM2,000.

TONTON VIDEO RAKAMAN NETIZEN!


 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.