Sah! Hot FM t4matkan k0ntrak Shuk, sias4tan dalaman dapati pelawak ini bers4lah

KRISIS rumah tangga dan isu cvrang melibatkan penyampai radio Hot FM iaitu Shuk Sahar akhirnya memakan diri apabila sias4tan dalaman pihak pengurusan stesen itu mendapati dia bers4lah.

Menurut Pengurus Besar Kumpulan Audiens & Pemasaran Ripple, Anida Mohd Tahrim, keputusan itu dicapai selepas sias4tan dalaman syarikat mendapati Shuk telah mel4nggar k0ntrak dan terma perjanjian.

“K0ntrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio di Hot FM dit4matkan berkuatkuasa hari ini.

“Selepas selesai sias4tan dalaman mendapati berlakunya pel4nggaran terma perjanjian oleh Shuk seperti yang sudah dipersetujui di dalam k0ntrak perkhidmatannya sebagai penyampai radio Hot FM.

“Shuk juga telah dimaklumkan mengenai hal ini,” katanya menerusi satu kenyataan media.


Shuk (kanan) didapati l4nggar k0ntrak perjanjian.

Pada 24 Januari lalu, kontrak perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio Hot FM digantvng sementara bagi memberi ruang kepada pihak pengurusan melakukan sias4tan dalaman yang terperinci berhubung isu rumah tangganya yang tular di media sosial.

Pada Isnin lalu, Hot FM mengumumkan penyanyi dan pelakon Mark Adam merupakan penyampai baharu segmen GPH.

Reput4si Mark sebagai penghibur yang versat1l memberikan n4fas seg4r untuk segmen GPH

ANIDA MOHD TAHRIM

Pengurus Besar Audiens dan Pemasaran Ripple

Mark bergandingan bersama seorang lagi penyampai iaitu Fizie bagi memeriahkan GPH selepas pengvnduran Shuib pada hujung Januari lalu.

Dalam pada itu, Anida berkata pemilihan Mark Adam sebagai penyampai GPH dapat memberikan n4fas baharu kepada stesen radio berkenaan.


GPH kini dikendalikan oleh Fizie (belakang) dan penyampai baharu, Mark Adam.

“Selepas Shuib bervndur dari Hot FM, kami sudah merancang untuk memberi ‘facel1ft’ kepada GPH dengan kemasukan Mark Adam.

“Repvtasi Mark sebagai penghibur yang versat1l memberikan n4fas seg4r untuk segmen GPH.

“Harapan kami agar para pendengar akan terus menyokong Hot FM dan kami menjanjikan pengisian yang terbaik buat semua khususnya pendengar setia Hot FM,” ujarnya.

GPH bersiaran setiap hari Isnin hingga Jumaat bermula pukul 6 pagi hingga 10 pagi.

Shuk terpal1t dengan kontr0versi selepas tersebarnya video dia berlaku cvrang terhadap isterinya Rossalennah Natassyiah Asshaferah dan did4kwa mempunyai hvbungan dengan wanita lain.

Shuk Sahar digantvng kerja penyampai radio Hot FM, Fara Salleh pula buat benda ni

Terdahulu, pelawak dan pengacara, Mohammad Shukri bin Mohamed Sahar atau dikenali sebagai Shuk Sahar digantvng kerja serta merta sebagai penyampai radio Hot FM di slot Geng Pagi Hot, lapor Sinar Plus.

Menerusi satu kenyataan media hari ini, pihak pengurusan stesen radio Hot FM telah mengesahkan t1ndakan tersebut diambil terhadap penyampai radio berusia 35 tahun itu.

Kenyataan yang dikeluarkan stesen radio Hot FM mengenai pergantungan tugas Shuk Sahar, hari ini.

“Penggantvngan sementara perkhidmatan Shuk sebagai penyampai radio adalah untuk memberi ruang kepada pihak pengurusan untuk melakukan si4satan dalaman tentang isu beliau yang sedang tular di media sosial.

“Perkembangan terkini penggantvngan Shuk akan diumumkan oleh pihak pengurusan Hot FM selepas sias4tan dalaman selesai,” katanya.

Shuk mengendalikan segmen Geng Pagi Hot bersama Fizi dan Shuib dan popular menerusi program hiburan seperti I Can See Your Voice Malaysia dan Jenaka Kampung Kalut (JKK).

Terdahulu, kisah kemelut rumah tangga pelawak itu sekali lagi memuncak apabila isterinya, Rossalenna Natassyiah Asshaferah mended4hkan kecvrangan Shuk bersama wanita lain menerusi laman Instagram beberapa hari lalu.

Rossalenna mengatakan bahawa suaminya tidak pulang ke rumah dan berada di rumah wanita sama yang pernah did4kwa sebagai kekasih gel4pnya sehingga terpaksa mended4hkan kejadian tersebut kepada umum.

Rossalenna turut meluahkan rasa kecewa apabila suaminya tidak bercakap benar demi mempert4hankan hubungan bersama wanita lain.

Sementara itu, wanita yang dikaitkan mempunyai hubungan sulit dengan Shuk iaitu Fara Salleh ketika ditemu bual mStar secara eksklusif tampil membuat laporan polis bagi mendapatkan perl1ndungan kesel4matan.

Menurut wanita berusia 28 tahun itu, dia kes4l apabila isteri kepada Shuk iaitu Rossalennah Natassyiah Asshaferah bert1ndak menyeb4rkan maklumat peribadinya termasuk alamat rumah dan nombor telefon bimbit.

Pasangan tersebut berkahwin pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata perempuan, Nur Qurratu Ain, 4, dan Nur Assyifatu Aimi yang kini berusia setahun.

Fara Salleh mengaku sk4ndal dengan Shuk Sahar sudah berakhir – “Saya tak ada apa-apa hvbungan dengan dia!”

Sementara itu, takut dengan pelbagai ugvtan daripada individu tidak dikenali, wanita yang did4kwa menjalinkan hubungan sulit dengan penyampai radio Shuk Sahar tampil membuat laporan polis bagi mendapatkan perlindungan kesel4matan.

Menurut wanita dikenali sebagai Fara Salleh, 28, dia kes4l apabila isteri kepada Shuk iaitu Rossalennah Natassyiah Asshaferah bertindak menyebarkan maklumat peribadinya termasuk alamat rumah dan nombor telefon bimbit.

“Saya terima bermacam-macam ugvtan menerusi WhatsApp, call termasuk ada yang ugvt nak bn0h… sebab tu saya terpaksa buat laporan polis.

“Ia berlaku selepas video saya dimuat naik di media sosial,” katanya kepada mStar pada Ahad malam.

Fara akui hubungannya dengan Shuk sudah berakhir.

Dia temui selepas membuat laporan di Balai Polis Mutiara Damansara di Petaling Jaya selepas ‘diser4ng’ isteri Shuk dalam kejadian awal pagi Sabtu di kediamannya.

Menurut Fara kira-kira pukul 2 pagi Sabtu lalu, Rossalennah hadir ke rumahnya dan mend4kwa dia menyembunyikan Shuk di dalam rumah.

Bagaimanapun Fara enggan membenarkan Rossalennah masuk ke rumahnya atas faktor kesel4matan.

“Saya diser4ng dan dip4ksa buka pintu, tapi saya minta dia hubungi Jabatan Agama Islam Selangor dan polis… biar pihak berkuasa yang periksa rumah saya.

Antara mesej yang diterima Fara menerusi WhatsApp daripada individu tidak dikenali.

“Selain itu saya bagi pilihan lain iaitu dengan mengajak dia melakukan panggilan video dan saya akan buat home tour… dia boleh tengok ada atau pun tidak,” katanya.

Sementara itu ditanya sama ada dia masih menjalinkan hubungan dengan Shuk seperti yang did4kwa, dia mengakui segalanya sudah berakhir.

“Saya tak ada apa-apa hubungan dengan dia!” katanya ringkas.

Untuk rekod Fara adalah individu yang sama dikaitkan menjalinkan hubungan dengan Shuk sekitar Julai 2020.

Shuk mendirikan rumah tangga dengan Rossalennah Natassyiah Asshaferah pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata perempuan.

 

Sumber: mStar, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.