(Video) R4kaman Detik2 Mak Cik ‘Terpaksa’ L4nggar Perodua Axia Untuk Keluar Parkir Cvri Tumpuan Ramai

Tempatan Viral

Peningkatan jumlah kereta di Malaysia sekaligus telah menyebabkan ruangan park1r di tempat awam tidak mencvkupi sehingga menyebabkan orang ramai meletakkan kereta di tempat-tempat yang tidak sesuai.

Baru-baru ini r4kaman seorang mak cik meIanggar sebuah kereta lain tuIar dan mencvri tumpuan pengguna TikTok apabila dia ‘terp4ksa’ berbuat demikian kerana ada sebuah Perodua Axia menghaIang keretanya Honda HR-V dipandunya untuk keluar daripada park1r.

Menurut pengguna TikTok lain, mereka menyatakan bahawa kejadian tersebut berlaku di Medan Selera Seksyen 2, Shah Alam. SaIah satu Iokasi yang cukup terkenal di kalangan orang ramai untuk mencari pelbagai jenis makanan dan minuman untuk mengisi perut.

Rata-rata ramai mengec4m pemandu Perodua Axia tersebut yang tidak bertimbang rasa kerana d0uble-park di kawasan orang ramai sehingga menyebabkan kesvkaran kepada pengguna yang meletakkan kenderaan di kawasan itu.

Tidak kurang juga ada yang berk0ngsi pengalaman terpaksa menghubungi majlis perbandaran untuk meng4ngkut kenderaan lain yang menghaIang jalan hampir 30 minit sehingga mengg4nggu urusan orang lain.

Lain kali park tu tengok keliling sikit..

Call majlis suruh t0wing je..

nak park macam ni kejap boleh la..

jenis takde c0mmon sense..

Jalan dah la kecik parking situ plak..

 

Pada beberapa saat terakhir video berdurasi 25 saat ini, pemandu Perodua Axia tersebut dilihat menghampiri kereta untuk mengalihkannya, lalu kereta Honda HR-V tersebut keluar meninggalkan parkir di kawasan medan selera tersebut.

Semoga video ini dapat jadi pengajaran kita semua agar sentiasa peka dan bertimbang rasa apabila mahu meletakkan kenderaan di tempat awam. Lebih-lebih lagi apabila perlu double-parkdi hadapan atau belakang kereta orang lain.

 

Sumber: The Vocket

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.