(Video) Leher ditebvk, rahim dibvang.. perjvangan wanita ini Iahirkan zuri4t pertama

Pengalaman paling berharga buat seorang ibu pastinya ketika meIahirkan. Walaupun perlu bertarvng dengan ny4wa sendiri untuk membawa zur1at ke dunia, namun mereka tetap kuat dan tabah mengharvngi det1k-det1k istimewa tersebut.

Pelbagai cerita kita sering dengar berhvbung k0mplikasi ketika meIahirkan anak, ia sedikit sebanyak menyentvh hati ramai apabila melihat perjvangan seorang wanita dalam menghadirkan satu lagi ny4wa ke dunia.

Rahim terpaksa dibvang setelah keIahiran pertama

Hal ini dihadapi oleh seorang pengguna aplikasi TikTok @ellysshafatiemah apabila berk0ngsi m0men meIahirkan anak pertama dan terakhirnya kerana rahim miliknya telah dibvang.

https://www.tiktok.com/@ellysshafatiemah/video/6972793407479631105?is_copy_url=0&is_from_webapp=v1&sender_device=pc&sender_web_id=6946924725570389506

Air ketvban termasuk ke saIuran d4rah

Dalam muat naik tersebut, wanita dikenali sebagai Szry Ertyqa memaklumkan bahawa air ketvban telah masuk sedikit ke dalam saIuran d4rahnya ketika b4yi diIahirkan sehingga mengakibatkan pelbagai k0mplikasi.

Dia telah dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur sebelum dipindahkan ke Hospital Serdang.

Pelbagai k0mplikasi berlaku

Selesai pembed4han, dia telah dibawa ke Hospital Tengku Azizah. Dapat dilihat kesan daripada k0mplikasinya, kedua-dua Iengan menjadi bengk4k dan leb4m serta parvt pembed4han di bahagian Iehernya dan pervt.

Dia memaklumkan doktor terpaksa menebvk bahagian Ieher untuk memasukkan d4rah kerana kedua tangannya sudah leb4m.

Rah1m terpaksa dibvang

Disamping itu, dia juga memaklumkan yang rah1mnya telah dibvang. Sebelum doktor memberitahu perkara itu, dia sudah dapat meng4gak keadaan tersebut susuIan melihat jah1tan meneg4k dan meIintang kesan dari pembed4han cz3r.

Siap minta suami kahwin lain

Dalam pada itu, Szry Ertyqa juga sempat meminta suaminya untuk berkahwin lain andai mahu mendapatkan zur1at lelaki memandangkan dia sudah tidak mempunyai rah1m lagi.

Walau bagaimanapun, suami kepada wanita itu tetap set1a menemaninya di waktu-waktu svkar tersebut dan menguruskan isterinya sebaik mungkin.

Szry Ertyqa juga sudah ber4nsur pul1h dan b4yi yang diIahirkan turut sudah berusia 3 bulan.

Perk0ngsian wanita itu sangat memberi kesan kepada wrganet yang rata-rata begitu k4gum dengan kekuatan yang dimiliki olehnya.

Mereka juga mend0akan agar wanita berkenaan diberi kes1hatan yang baik dan akan mendapat zur1at lagi pada masa akan datang. Teruskan berusaha.

Sis sangat kuat..

Saya pula n4ngis tengok sis..

Ya Allah besarnya uj1an awak…

 

Sumber: TikTok @ellysshafatiemah, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.