“Jangan Angkat Pungk0q Naa”- Bers4lin Umur 16 Tahun, Ibu Muda K0ngsi Pengalaman

Keluarga Tips Kesihatan

Tak kisah secara normal atau ‘melalui tingkap’, kedua-dua situasi cukup memeritkan bagi golongan ibu ketika menempuhi detik bersal1n. Men4ngis, menjer1t dan mer0nta adalah perkara biasa yang sering dilihat di dalam labor room.

Tidak ket1nggalan, seorang ibu muda tampil berkongsi pengalaman sewaktu melah1rkan cahaya mata sulungnya.

Bersal1n umur 16 tahun…2 kali kena jah1t sebab ada doktor pelatih tu s4lah jah1t

Menerusi sebuah video yang dimuat naik di TikTok, Hanis Ardini Sasha mended4hkan dia sel4mat melah1rkan seorang b4yi perempuan secara czer ketika umurnya 16 tahun. Bukan sahaja berdepan keper1tan contr4ctions, malah ibu muda ini terp4ksa reda apabila doktor menjah1t semula jah1tan pada miss v gara-gara berlaku kes1lapan.

Bersalin Umur 16 Tahun, Ibu Muda Kongsi Pengalaman -"Jangan Angkat Pungkoq Naa" 2

Bersalin Umur 16 Tahun, Ibu Muda Kongsi Pengalaman -"Jangan Angkat Pungkoq Naa" 3

@dhiaizzarahaisha

Reply to @thanks_for_49_follower beranak umoq 16 ✔️

♬ original sound – mummyhaisha – mummyhaisha

https://www.tiktok.com/@dhiaizzarahaisha/video/6917247046361599234?referer_url=https%3A%2F%2Fkisahdunia.com%2F&referer_video_id=6917151036369276161

Jangan angkat pungk0q naa masa nak mener4n…ikut teknik pern4fasan yang betul

Pada awalnya, Hanis merasakan seperti ingin membuang air bes4r. Namun setelah memaklumkan hal itu, doktor men0laknya masuk ke lab0r r0om berikutan laluan rah1m sudah pun terbuka dan bersedia untuk melah1rkan.

Dalam pada itu, dia sempat berpesan supaya tidak mengangkat punggung semasa mener4n bagi mengelakkan berlaku k0yakan tervk di bahagian miss v.

Jelas ibu berusia 19 tahun ini lagi, proses bers4lin akan menjadi mudah jika menggunakan teknik pern4fasan yang betul mengikut saranan doktor.

@dhiaizzarahaisha

#fyp part 2 aku up dah wey . sat nak perabis cerita .

♬ original sound – mummyhaisha – mummyhaisha

Bersalin Umur 16 Tahun, Ibu Muda Kongsi Pengalaman -"Jangan Angkat Pungkoq Naa" 4

 

Sumber : TikTok dhiaizzaraaisha, Kisah Dunia

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.