Ibu Syamel jatvh s4kit, ditidvrkan di ICU – “Sudah seminggu guna alat bantuan pern4fasan“

PERASAAN s4yu dan sed1h menyeIubungi penyanyi Syamel apabila ibunya, Wan Faaizah Karim, 55, terpaksa dit1durkan akibat kekvrangan oksigen dalam badan.

Menurut Syamel atau nama sebenarnya, Syameel Aqmal Mohd Fodzly, 28, ibunya kini sedang dir4wat di Unit R4watan Rapi (ICU) sebuah pusat perubatan di ibu kota.

Syamel mengharapkan ibunya kembali cepat sembvh. (Foto: Sweetpictures)

“Harap peminat dapat d0akan kesihatan ibu saya agar dia cepat sembvh. Sudah tiga minggu dia sudah dimasukkan ke hospital dan ibu terpaksa dit1durkan oleh doktor sejak seminggu lalu.

“Memang sekarang ibu bergantvng sepenuhnya pada alat bantuan pern4fasan. Kami pun tak tahu apa pvnca ibu boleh jatvh sak1t sampai paras oks1gen dia boleh menvrun begitu sekali.

syamel
Perk0ngsian Syamel di Instagram.

“Ini kali pertama ibu masuk wad sepanjang hidupnya kerana masaIah kesihatan. Dia tak mengh1dap sebarang penyak1t ser1us lain,” katanya ketika dihubungi mStar.

Terdahulu, Syamel berk0ngsikan luahannya di InstaStory mem0hon doa daripada orang ramai untuk ibunda tercinta.

Kami pun tak tahu apa pvnca ibu boleh jatvh sak1t sampai paras oksigen dia boleh menurun begitu sekali.

SYAMEL

PENYANYI

“Minta jasa baik anda yang mengenali saya secara langsung mahupun tidak, untuk terus mend0akan yang baik-baik untuk ibu saya yang masih berada dalam ICU.

“Semoga Allah perkenankan d0a-d0a kita buat syurgaku yang tercinta,” katanya.

syamel2Syamel tidak dapat meIawat ibu kerana terikat dengan S0P ketat hospital.

Syamel berkata sehingga kini dia tidak dapat meIawat ibunya berikutan terikat dengan pr0sedur 0perasi standard (SOP) hospital.

“Pihak hospital memang tidak benarkan ahli keluarga meIawat lebih-lebih lagi dalam keadaan C0vid-19 sekarang.

“Doktor nasihatkan ibu terpaksa dit1durkan sebab orang dah berusia memang apabila dia bergerak sedikit pun dah banyak pakai oks1gen.

“Doktor cakap kalau dia dah boleh bern4fas sendiri dalam 40 peratus pun dah okay dah… harap semua dapat d0akan ibu saya kembali sihat seperti sedia kala,” ujarnya.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf