“If You Hate Me, I still love you Abil korbankan Our relationship, To Make You Happy”- Ucapan Nabila Buat Ayahnya.

Hiburan

“It Doesn’t Matter How Hard Orang Cuba Nak Jauhkan Kita…”-  Sedihnya Baca Luahan Nabila Huda Kepada Papanya Ni

Awal pagi tadi, pelakon Nabila Huda telah memuat naik sebuah posting yang didedikasi khas buat bapanya, vokalis kumpulan Search Amy.Menerusi posting tersebut, dapat dirasakan kerinduan Nabila yang mesra dengan panggilan Abil ini terhadap bapa kesanyangannya itu.Antara tulisan Nabila yang mengundang rasa sebak apabila mengimbas kembali kenangan mereka bersama walaupun tidak banyak waktu diluangkan bersama seperti ‘bapa dan anak’ yang lain.

p

Luahan Abil mengundang sebak warga net dan rata-rata mendoakan hubungan bapa dan anak ini kembali pulih seperti sedia kala, apatah lagi sudah beberapa tahun tidak bertemu.“Papa, tak kira berapa jauh, berapa tahun kita tak berjumpa, apa jua pun keadaan yang kita lalui, Abil just nak papa tau, you’re always on my mind. Setiap minit dan saat Abil akan merindui papa, semua tentang papa.“Tawa papa, lawak, percakapan, masakan, cara papa ingatkan Abil tentang perkara sama setiap tahun, walaupun waktu kita bersama kurang ,bila ingat semua memori itu Abil akan senyum sendiri.“Papa tahu kita tak pernah ada peluang meluangkan masa sama-sama sejak Abil kecil. Kita tak pernah ada peluang pergi bercuti berdua/bersama atau buat benda macam macam anak dan bapa orang lain,” tulisnya.

Kata Abil lagi dia cemburu setiap kali melihat hubungan rakan-rakannya dengan bapa mereka, namun tidak pernah menyalahkan takdir yang memisahkan ibu dan bapanya.

Tambah Abil lagi biarpun ada sesetengah orang menganggap dirinya anak derhaka dan ada pihak cuba memisahkan dia dan bapa, lelaki kesayangannya itu sentiasa berada di lubuk hati.

“Every time I went to my friend’s house, abil jealous nampak relationship dorang dengan their own dad. Abil nak peluk papa, hold your hands, dating berdua. I Never Had a chance. I just want you to know that I never blame you or mama because both of you separated and I kena go through hidup yang tak sama macam orang lain.

“I always adore you! You’re my idol..You’re the coolest dad that I ever had! No one can replace you..I know I’m not a good daughter dari mata sesetengah orang. I know there’s a lot of people out there kept on talking bad about me.

“Anak derhaka la, lupa bapak la Itu la Ini lah..I think you know me better, you know what I’m doing… It doesn’t matter how hard orang cuba nak jauhkan kita dengan pelbagai drama, you’re always in my heart papa.

“If you hate me pun, I still love you so much. Because I love you so much, Abil korbankan our relationship, just to make you and other people happy. You’re too old nak go through same sh*t, drama here and there in your life.

“Maybe we don’t belongs to each other sebab banyak sangat rintangan nak kena lalui. I’ll pray for your happiness papa. Papa dah ada your own family. You deserve to be happy! Abil akan sentiasa tunggu message or call from you.

“Abil redha mungkin Ini lah jalan Yang Sudah tertulis Untuk hidup kite berdua. Abil sentiasa maafkan papa whatever Yang papa buat abil terasa or buat Abil sedih.

“Abil doakan papa sentiasa diberikan kesihatan yang baik. Abil sayang papa and Abil rindu papa sangat…

“Happy father’s days Suhaimi bin Abdul Rahman!”, luahnya panjang lebar.

 

 

 

View this post on Instagram

 

Dear papa, Tak Kira berapa jauh, berapa tahun kite tak berjumpa ,apa jua pun keadaan Yang kite lalui , abil just Nak papa tau, you’re always on my mind. Every single minute and second I will always miss you. I miss everything about you. Your laugh , your jokes , the way you talk , Your cooking ,The way you explain to me the Same thing repeatedly every year.Walaupun waktu yang kite bersama tu kurang ,bila ingat all the memories , abil akan senyum sendiri..You know we never had a chance to spend our time together since I was young. Kite Tak pernah ada peluang like 2 of us travel and buat benda macam Anak and bapak orang lain. Every time I went to my friend’s house, abil jealous nampak relationship dorang dengan their own dad . Abil Nak Peluk papa, hold your hands , dating berdua. I Never Had a chance. I just want you to know that I never blame you or mama because both of you separated and I kena go through hidup yang tak sama macam orang lain. I always adore you ! You’re my idol..You’re the coolest dad that I ever had ! No one can replace you..I know I’m not a good daughter dari mata some orang. I know there’s a lot of people out there kept on talking bad about me. Anak derhaka la,lupa bapak la Itu la Ini lah..I think you know me better, you know what I’m doin.. It doesn’t matter how hard orang cuba Nak jauh kan kite dengan pelbagai drama, you’re always in my heart papa.If you hate me pun , I still love you so much. Because I love you so much, abil korbankan our relationship..Just to make you and other people happy..You’re too old Nak go through same shit , drama here and there in your life..Maybe we don’t belongs to each other cuz banyak sangat rintangan Nak kena lalui.I’ll pray for your happiness papa. Papa dah ada your own family..You deserve to be happy! Abil akan sentiasa tunggu message or call from you..Abil redha mungkin Ini lah jalan Yang Sudah tertulis Untuk hidup kite berdua..Abil sentiasa maafkan papa whatever Yang papa buat abil terasa or buat abil sedih. Abil doa kan papa sentiasa Di berikan kesihatan Yang baik. Abil sayang papa and abil rindu papa sangat.. Happy father’s days Suhaimi bin Abdul Rahman❤

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Foto: izyan.com via gempak.com