(Video) Senyuman Men4kutkan, Ini Kisah Gadis Cantik Tik4m Ibu 151 Kali Tapi Tidak Dipenj4rakan

Itu antara komen netizen selepas melihat video yang tular di media sosial mengenai seorang gadis cantik memakai uniform penj4ra berwarna oren sambil tersenyum ketika dibawa masuk ke mahkamah.

Video tersebut yang berlatarkan lagu remix Sweet But Psycho nyanyian asal Ava Maxx membuatkan ramai yang teruja untuk mengetahui identiti sebenar gadis itu dan apa yang telah dilakukannya sehingga dimasukkan ke penj4ra .

Definisi sebenar ‘Sweet but psycho’

Untuk korang yang masih belum mengenali gadis cantik dalam video tersebut, nama sebenar gadis itu adalah Isabella Guzman, berusia 25 tahun dan berasal dari Amerika Syarikat.

Sebenarnya, nama gadis ini tidak asing lagi di dalam lap0ran media terutamanya di negara Uncle Sam itu sendiri dan seluruh dunia, walaupun videonya hanya tular baru-baru ini.

Hal ini kerana Isabella sebelum ini pernah menjadi tajuk-tajuk utama akhbar dan portal berita pada 2013 kerana terlibat dalam jen4yah bvnuh.

 

Sumber: Daily Mail

Apa Itu Paranoia Schizophrenia? Penyakit yang Diderita Isabella Guzman hingga Tikam Ibunya 151 Kali - Tribun Manado

Sumber: Tribune Madano

Tambah mengejvtkan, jen4yah yang dilakukannya bukan biashe-biashe tau! Berbeza dengan style pembvnuh lain yang mungkin melibatkan satu atau dua temb4kan dan tik4man, beliau menggunakan pendekatan yang sedikit berbeza.

Kr0nologi Kejadian. Tik4m ibunya 79 kali

Segalanya berlaku pada tahun 2013 atau hampir sepuluh tahun yang lalu di mana beliau telah did4kwa dengan tuduhan membvnuh selepas menik4m ibunya sebanyak 79 kali di muka dan leher.

Kejadian trag1s yang berlaku pada 28 Ogos tahun itu disedari bapa tirinya, Ryan Hoy pada suatu malam apabila melihat dar4h melimpah keluar daripada bilik air rumahnya di tingkat atas.

Selepas membuka pintu bilik air tersebut, Hoy dalam afidavitnya memberitahu dia melihat Isabella memegang sebilah pisau sebelum berjalan terus ke pintu tanpa mengatakan apa-apa kepadanya.

Setibanya pihak polis di lokasi kejad1an, mereka melap0rkan ibu Isabella, Yun-Mi Hoy terbaring di atas lantai bersebelahan sebatang kayu besbol. Bed4h siasat yang dijalankan kemudiannya mendapati beliau ditik4m 31 kali di muka dan 48 kali di leher.

Walaupun cuba melarikan diri selepas kejadian itu, namun Isabella berjaya dit4han pihak berkuasa keesokan harinya dan did4kwa atas cubaan membvnuh ibunya.


Sumber: MurderPedia

Bvnuh ibu tapi tidak dipenj4ra?

Untuk pengetahuan semua, sebenarnya Isabella mengalami ganggvan ment4l kerana ibu bapanya bercer4i ketika dia masih kecil. Selepas ibunya berkahwin lain, Isabella sangat mar4h dan acap kali bertengk4r dengan ibunya itu.

Sejak daripada itu, sifat benci Isabella terhadap ibunya dikatakan tidak lagi dapat dik4wal dan mend0rong kepada pvnca kemat1an ibunya. Pun begitu, sehari sebelum membvnuh ibunya itu, Isabella dilaporkan telah melud4h ibunya dan menghantar sebuah e-mail ugutan yang bertulis.. you will pay’  

Lebih menyer4mkan apabila laporan asal menunjukkan Isabella telah menik4m ibunya sebanyak 79 kali di muka dan leher, tetapi di mahkamah pada memberi keterangan menunjukkan dia menik4m ibunya sebanyak 151 kali, termasuk 35 kali di muka dan 51 kali di leher. Gila ahhh!

Pada perbicaraan terakhir ketika Isabella dihadapkan ke mahkamah, ternyata Isabella Guzman didapati tidak bers4lah. Ini kerana, selepas Isabella dihantar ke sebuah hospital kerajaan di Pueblo untuk beberapa raw4tan psikiatri, doktor mengesahkan bahawa Isabella didiagn0sis menghidap penyakit ment4l yang dipanggil ‘Paran0ia Schiz0phrenia‘.

Isabella kemudiannya dihantar ke Colorado Mental Health Institute of Pueblo untuk menjalani perubatan dan menghabiskan sisa hidupnya disana.

 

Sumber : DanverPostDailyMailMurderPedia, Lobak Merah, Youtube

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf