“Kita nak f1ght dia, dia nak bg kita nasihat pulak” – Aedy Ashraf ‘cabar’ Isa Isarb bertinju?

Tindakan pelakon, Aedy Ashraf memuat naik tangkapan skrin perbualan dengan YouTuber kontroversi Isa Isarb melalui pesanan mesej di Instagram mengundang pelbagai reaksi warganet.

Menerusi ciapan di laman Twitter, pelakon berusia 28 tahun itu seolah-olah menyahut satu cabaran sebelum mendapat maklum balas daripada Isa yang bercakap mengenai ‘perlawanan’.

“Kita nak f1ght dia, dia nak bg kita nasihat pulak. Anne teh tarik ikat tepi satu,” tulis pelakon drama Budak Tebing itu.

Berdasarkan maklum balas tersebut, Isa dipercayai bercadang untuk mengadakan sebuah perlawanan tinju di stadium yang boleh dihadiri oleh orang awam.

Isa Isarb on Twitter: "Sentiasa cuba bende baru, tapi bukan dgn abaikan bende yg kau dh pro.… "

“Aedy, my nasihat ah… Don’t go f1ght a professional f1ghter. Actually we can make a big event kita-kita je. Let me find a sp0nsorship and big broadcast.

“Maybe we can kerjasama with Astro First or etc. Insya-Allah lepas habis p4ndemik, stadium pun orang dah boleh masuk.

“Barulah sedap buat event f1ght. Ajak semua orang berpeng4ruh and do the event,” tulis YouTuber berusia 23 tahun itu.

Selain itu, Isa turut membaIas ciapan berkenaan meminta pelakon itu bers4bar dan melakukan latihan terlebih dahulu selain menyifatkan orang yang ‘bercakap besar’ ini selalunya akan kaIah di gelanggang.

Sabar la! Aku s1buk ni

“Awak pergi la training dulu.. biasa orang cakap besar macam awak kaku atas ring,” katanya.

Hal ini mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen mengungkit kejadian belasah di futsal sebelum ini. Malah, para netizen juga mengatakan bahawa sudah seperti Logan Paul dan Floyd Mayweather yang berlawan atas ‘ring’.

 

Bukan itu sahaja, para net1zen juga berharap jika perlawanan tersebut dianjurkan, maka tiada aksi memanggil kawan ‘sekampung’ untuk membaIas dend4m.

Bagi anda yang tidak tahu, Logan Paul merupakan YouTuber yang telah berlawan dengan petinju profesional dan setiap perlawanannya mendapat perhatian ramai.

Pada Mac lalu, beberapa kenalan Isa did4kwa memvkul seorang pemain futsal yang juga rakan kepada Aedy sehingga cedera p4rah dalam satu kejadian pergadvhan di Gelanggang Futsal Ferro di Subang.

 

Sumber: Twitter Aedy Ashraf Isa Isarb OMM The Vocket

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.