‘Sedih tak dpt iringi ke liang l4had’- Jururawat HUSM dilapor mninggal akibat c0vid-19

Keluarga Tempatan Viral

Seorang jururawat wanita yang berkhidmat di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, Kelantan, menjadi m4ngsa kem4tian baharu akibat C0vid-19. Kem4tian itu menjadikan m4ngsa yang berusia 52 tahun itu k0rban yang keenam C0vid-19 di negeri Kelantan.

Menurut ahli keluarga m4ngsa yang enggan dikenali berkata, m4ngsa yang merupakan ibu kepada dua cahaya mata itu mninggal dunia pada jam 10.15 malam tadi di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) Kota Bharu. 

Sed1h tidak dapat meng1ringi jen4zah ke liang l4had

 

Ahli keluarga m4ngsa tersebut juga berkata, arw4h dimasukkan ke Hospital Perempuan Zainab II pada 7 Disember lalu dan dis4hkan p0sitif C0vid-19.

Kami sekeluarga reda atas pemergiannya, sudah ketentuan Allah. Cuma agak sed1h dengan keadaan begini, tak dapat iringi arw4h hingga ke li4ng l4had. Suami dan anak-anak arw4h pun masih diku4rantin, apa pun kita ikut SOP yang ditetapkan

Menurut laporan yang dipetik dari Harian Metro, wanita itu didapati p0sitif C0vid-19 semasa melakukan kerja-kerja menges4n k0ntak r4pat klvster Hilir yang berkaitan dengan HUSM. Jen4zah m4ngsa dikebvmikan jam 11 pagi tadi.

Ahli keluarga turut bersed1h kerana tidak dapat meng1ringi arw4h hingga ke liang l4had. Seramai 20 orang yang hadir di tanah perkvburan itu termasuk daripada Pasukan Khas Bahan Kimia Berbahaya (HAZMAT) Jabatan Bomba dan Penyelamat Kelantan, kakitangan Jabatan Kesihatan Negeri serta beberapa anggota keluarga. 

Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri, Datuk Dr Zaini Hussin berkata, perkara itu masih dalam si4satan pihaknya dan akan mengeluarkan kenyataan rasmi sebaik sias4tan selesai.

 

Sumber: Harian Metro., Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.