“Kadang2 Saya Rasa Neelofa Ni Jenis Lapar Perhatian, Sengaja Cari Mas4lah”

Hiburan Viral

Sejak semalam hangat diperkatakan netizen mengenai selebriti popular Neelofa d4kwaan merent4s negeri ke Nilai 3, Negeri Sembilan.

Perkara itu turut mendapat perhatian pengarah dan penerbit terkenal, Shahrulezad Mohameddin yang menasihati usahawan itu supaya memperlahankan memuat naik aktiviti di media sosial.

Alang-alang Berniqab, Awak 'Niqab' lah Sekali Media Sosial Tu"-Shahrulezad Tegur Neelofa - Murai MY

Shahrulezad atau lebih dikenali sebagai BudakIjat meminta Neelofa berbuat demikian memandangkan dia dan suaminya, Harris Ismail kini menjadi perhatian ramai.

“Saya tegvr dan beri nasihat ini kerana ambil berat. Harap, dia (Neelofa) tak ambil hati. Nasihat ini, saya tujukan juga kepada kawan artis dan selebriti lain.

“Kalau dapat rent4s negeri tu, senyap-senyap sudah. Tak payah nak k0ngsi segalanya di media sosial masing-masing. Setakat beli karpet je pun.

“Netizen bukannya suka sebab kebanyakan netizen tak dapat kelebihan yang sama macam kamu semua yang boleh sewenang-wenangnya rent4s sana sini atas gelaran selebriti. Tolong jangan bangkitkan kem4rahan orang ramai,” katanya.

Shahrulezad berkata dia merasakan usahawan terkenal itu mempunyai sikap ‘laparkan’ perhatian apabila sering kali mencetvskan kontr0.versi.

“Kadang-kadang, saya rasa Neelofa ni memang sejenis craving (laparkan) perhatian sebegini. Sengaja cari mas4lah. Sikit punya banyak kedai karpet di Kuala Lumpur, yang kau gigih merent4s sampai ke Nilai tu, dah kenapa?

“Tu satu hal la. Cuma, kenapa memuat naik video di Instagram Story tu dan kemudian p4dam. Kau tak tahu ke netizen kita ni semua sejenis ikan jerung laparkan d4rah, yang pantang ko buat siIap?

“Minggu lepas, kau muat nak gambar burger, lepas tu p4dam. Orang kec4m, kau dengan ayat pijak semut tak m4ti cakap netizen bersangka bvruk pada kau. Lepas tu, buat benda sama lagi sekarang. Kau dah kenapa? Suka ek orang kec4m c3rca macam ni? Lapar ek?,” katanya.

Dalam pada itu, Shahrulezad berkata sudah tiba masanya dia memberi tegvran dan nasihat kerana dengan imej Neelofa yang kini berniqab sepatutnya disayangi ramai dan bukan semakin dibenci.

Neelofa & suami merent4s negeri beli karpet di Nilai 3, undang kem4rahan netizen

Semalam, Neelofa terus mencetvskan ‘isu panas’ untuk diperdeb4tkan netizen di media sosial apabila kali ini dia did4kwa ‘merent4s negeri’ lagi ke Pusat Perniagaan Nilai 3 di Negeri Sembilan.

Terdahulu, Neelofa ada memuat naik video di Instagram Story yang menunjukkan dia berada di sebuah kedai karpet yang lokasinya disyaki netizen di Nilai 3, sebelum bertindak memadamkannya.

Ternyata, bekas pengacara program MeleTop itu sekali lagi mengundang sens4si pada kalangan warganet dengan tindakan ber4ninya ‘merent4s negeri’ pada ketika seluruh Selangor dan Kuala Lumpur masih melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Rata-rata netizen di media sosial beng4ng dan ‘p4nas hati’ dengan tindakan Neelofa bersama suaminya, PU Riz meskipun mereka baru didenda sebanyak RM60,000 kerana mel4nggar prosedur 0perasi standard (S0P) PKPB ketika majlis perkahwinan yang berlangsung 27 Mac lalu.

“Officemate aku nampak diorang tadi dekat Nilai 3. Member aku send gambar tadi dekat group, habis semua tadi was-was akan pahala puasa masing-masing. Sebab sebab Lofa,” tulis netizen di Twitter menggunakan nama Qila.

“Rent4s negeri beli carpet pulak. Rasa macam baru semalam je dia kelent0ng konon jadikan kes4lahan (sebelum) sebagai ikt1bar dan pengajaran yadda yadda. Kh***** punya ninja,” tulis @Arxxxxmand.

Sementara itu, ada individu terpaling kental tampil mempertahankan pasangan selebriti itu. Individu berkenaan menulis tegvran yang panjang lebar membidas netizen yang mengec4m Neelofa dan suaminya.

“Jangan nak f1tnah, d0sa besar, tambah malam Ramadan ke-21 ni. Orang cari p4hala, hampa cari d0sa. Dia pergi yang KL punyalah. Owner tu cuma sembang beritahu ada juga cawangan di beberapa tempat termasuk di Nilai. 

“Dia delete post sebab ramai yang s4lah faham dan kec4m. Jangan nak mengvmpat dan memf1tnah orang kalau tak tahu perkara itu sahih. 

“Ustaz Haris pun tahulah b4haya C0vid sebab dia bek4s pesak1t C0vid-19. Dia pernah kena masa klvster tabligh Sri Petaling masa pergi solat di situ,” katanya yang juga menyedarkan netizen bahawa Neelofa dan suaminya banyak membuat svmbangan kepada mereka yang memerlukannya termasuklah bantuan ke negara jiran.

Tetapi, penjelasan panjang lebar individu berkenaan dib1das semula oleh netizen yang mengesahkan pasangan itu sememangnya berkunjung ke premis Naeem Carpet di Nilai 3.

Ditambah pula dengan posting dari boss Naeem Carpet itu sendiri di Facebook, yang jelas mengatakan pasangan itu sememangnya datang ke premisnya di Nilai 3. Mereka turut merakam gambar bersama sebelum gambar itu dip4damkan.

 

Sumber: HARIAN METRO, Rotikaya, The Reporter

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.