(Video) Rupanya Geng ‘Akak Sanggul’ P0sitif Bahan TerIarang, Ada Rek0d Jenay4h

Ingat lagi video pergadvhan akak ‘sangguI’ semalam? Terbaru, seramai tujuh svspek yang terbab1t dalam kejad1an di Pasir Tumboh, Kota Bharu itu direm4n tiga hari mulai hari ini.

Geng ‘Akak SangguI Tinggi’ mervsuh direm4n selama 3 hari

Menurut laporan Utusan Online, empat svspek lelaki dan tiga svspek wanita yang berusia antara 19 hingga 46 tahun itu ditahan rem4n bagi membantu sias4tan mengikut S3ksyen 147 K4nun Ke­s3ksaan kerana mervsuh.

Perintah tah4nan rem4n dikeluarkan oleh Penolong Pendaftar Mahk4mah, Rusli Ahmad di Mahk4mah Maj1stret, di sini.

[VIDEO] Merusuh Tepi Jalan, Geng 'Akak Sanggul Tinggi' Positif Bahan Terlarang 5

Lima terbab1t gadvh termasuk wanita p0sitif dd.4h

TUJUH individu termasuk tiga wanita direman selama tiga hari bagi membantu siasatan kes seorang buruh dipukul beramai-ramai di tepi Jalan Pasir Tumboh, kelmarin. FOTO Nik Abdullah Nik Omar TUJUH individu termasuk tiga wanita direm4n selama tiga hari bagi membantu sias4tan kes seorang bvruh dipvkul beramai-ramai di tepi Jalan Pasir Tumboh, kelmarin. FOTO Nik Abdullah Nik Omar

Menurut Harian Metro pula, lima daripada tujuh individu yang dit4han termasuk tiga wanita kerana terbab1t dalam pergadvhan yang tuIar di Jalan Pasir Tumboh, Kubang Kerian, di sini, kelmarin didapati positif dd.4h.

Kesemua mereka dit4han secara berasingan di Kota Bharu dan Pasir Puteh pada petang semalam serta malam tadi.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, kesemua mereka berusia 19 hingga 46 tahun dit4han untuk membantu sias4tan kes berkenaan.

Menurutnya, ujian sar1ngan air kenc1ng mendapati lima daripada mereka termasuk tiga wanita positif dd.4h dan sias4tan dibuat mengikut S3ksyen 15(1) Akta Dd.4h Berb4haya 1952.

“Dua daripada mereka pula memiliki rek0d jnayah termasuk berkaitan kes dd.4h.

“Polis turut mer4mpas Perodua Alza untuk sias4tan kejad1an pergadvhan yang tuIar sejak kelmarin,” katanya ketika dihvbungi, di sini, hari ini.

Kelmarin, tuIar sebuah video berdurasi tiga minit 37 saat memaparkan kejad1an pertengk4ran mulut antara m4ngsa berusia 30 tahun dengan beberapa individu sebelum m4ngsa dibeIasah.

Dalam kejadian 5 petang, lelaki berusia 30 tahun sedang berjalan dikatakan baru pulang dari tempat kerjanya sebelum dihampiri kenderaan pelbagai guna (MPV) Perodua Alza di Jalan Pasir Tumboh, di sini.

Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Daud berkata, pemandu lelaki yang menaiki kenderaan itu bersama tiga wanita membunyikan h0n kerana mend4kwa mengenali m4ngsa lalu berhenti di situ.

“Kejad1an dikatakan bermula apabila pemandu lelaki itu dikatakan membvnyikan h0n sebelum memberhentikan kenderaannya.

“Dari sini berlaku pert3ngkaran dan ej3k-meng3jek antara kedua belah pihak dan kenderaan itu juga ditend4ng oleh m4ngsa seperti dir4kam video yang tular berkenaan,” katanya ketika dihubungi, di sini, hari ini.

INSIDEN yang dikatakan bermula daripada pertengkaran dan ejek mengejek sebelum seorang lelaki di belasah sekumpulan lelaki dan seorang wanita di Jalan Pasir Tumboh, Kubang Kerian petang semalam. FOTO Ihsan pembaca INS1DEN yang dikatakan bermula daripada pert3ngk4ran dan ej3k mengej3k sebelum seorang lelaki di beIasah sekumpulan lelaki dan seorang wanita di Jalan Pasir Tumboh, Kubang Kerian petang semalam. FOTO Ihsan pembaca

Abdul Rahim berkata, m4ngsa mend4kwa dipvkul oleh svspek dan beberapa individu tidak dikenali termasuk seorang wanita menyebabkannya bengk4k dan lebam di bahagian muka serta badan.

Malah, rata-rata w4rganet lebih memberikan perhatian kepada penampilan saIah seorang svspek wanita yang bertvdung sangguI tinggi namun Iagaknya tidak ubah seperti seorang sams3ng apabila turut men3ndang m4ngsa.

Kes disi4sat mengikut S3ksyen 147 K4nun Kes3ksaan.

Aku perhati je akak tu!

Tak faham sangat…

Walaupun saya orang Kelantan, ada terjem4han tak?

 

Sumber: Harian Metro, Utusan Online, Facebook

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.