“Klu nak buat f1tnah, f1tnah saya seorang sajalah. Jangan kaitkan orang lain,”- Annuar Musa

Hiburan Tempatan Viral

Media sosial Twitter hari ini kec0h apabila penyanyi bersuara lvnak Datuk Nora Ariffin did4kwa telah ‘dimiliki’ oleh Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa.

Menerusi c1apan seorang pengguna pada petang Rabu, ucapan tahniah diberikan kepada kedua-dua f1gura itu dengan menampilkan wajah mereka di Twitter.

PANAS!!! Tular Dakwaan Nora Ariffin Kahwini Annuar Musa, Anak Sulung Tampil Bersuara! — MYKMU.NET

“Tahniah @AnnuarMusa kerana memiliki ‘Datuk’ yang istimewa. Dah berkep4k kep4k kab0m. Patut g4rang beben0r sekarang. I like… hurmmm… Aummmm…!!!” demikian ciapan pengguna itu.

Penyanyi Datuk Nora Ariffin tampil menjawab khabar angin yang mengatakan dirinya sudah berkahwin dengan Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa seperti yang tvlar di Twitter sejak Rabu.

Men4fikan d4kwaan tersebut, teg4s pel4ntun lagu Di Pers1mpangan Dilema itu, dia masih s0lo dan kel1ru apabila cerita berkenaan ditvlarkan.

“Aduhaiiii…

Saya tak pasti sebenarnya apa yang kec0h-kec0h kat Twitter dan s0cmed, saya masih lagi bersendirian.

“Malah sedang sibuk dengan jual nasi kerabu & Rendang Tok.

Ini bulan Ramadan, tak baik cerita bukan-bukan ye,” katanya kepada Gempak.

Gosip Berkahwin Dengan Annuar Musa, Nora Ariffin; "Aduhai, Saya Masih Lagi ..."

Ditanya mengenai pvnca des4s-desvs yang berteb4ran di media sosial, jawab Nora cerita itu seperti sengaja direka-reka.

“Dalam dunia hari ni, macam-macam orang boleh reka cerita,” ulasnya.

Selepas d4kwaan terbabit ditvlarkan oleh seorang pengguna Twitter pada petang Rabu, anak sulung Nora, Mohd Syakir Iman Johan turut tampil memb1das setiap kenyataan yang ditulis ntizen.

Jelas Mohd Syakir lagi, t1ndakan itu disifatkan tidak beretika dan menjadi satu f1tnah terhadap ibunya.

Pun begitu, masih ada juga dalam kalangan peminat yang mend0akan j0doh Nora (dengan individu kenamaan terbabit) selepas pemergian suami tercintanya, Johan Nawawi sejak empat tahun lalu.

Nora bagaimanapun mem0hon orang ramai agar mend0akan yang terbaik buat dirinya dan menasihati agar tidak mengaitkan namanya dengan mana-mana individu.

“D0akan yang baik-baik itu adalah yang terbaik, tapi tak perlu kaitkan dengan siapa-siapa pun,” tambahnya.

Anak Sulung Tampil Bersuara!

PANAS!!! Tular Dakwaan Nora Ariffin Kahwini Annuar Musa, Anak Sulung Tampil Bersuara! — MYKMU.NET

Terdahulu, Anak sulung Nora, Mohd Syakir Iman Johan tampil menjawab tvduhan terbabit menerusi medium sama.

“Kepada semua peguam, ini dianggap satu F1TNAH? Baru bertanya kepada seorang ahli keluarga saya.

“Jika pengguna itu menyatakan bahawa Tan Sri Annuar Musa telah berkahwin dengan Datuk Nora, t0long kemvkakan bvkti atau memang kerja dia reka f1tnah mvrahan,” tulisnya.

Teg4s Syakir Iman, dia mengenali ibunya dan men4fikan seker4s-ker4snya d4kwaan yang tvlar itu.

“Guys okay jika kamu tidak kenal siapa ibu saya tetapi kenapa saya perlu berb0hong mengenai perkara tersebut kan?

“Ia memang tidak benar. l0l,” tambahnya.

Di akaun Twitter individu itu pun Syakir Iman tampil menjawab semua persoalan netizen berkenaan kesah1han berita tersebut.

“Ini f1tnah semata-mata pak cik. YB Annuar bukan bapa tiri saya.

“Tak perlu ambil ser1us bila yang tweet pun macam tak boleh pakai je,” katanya lagi.

Annuar tidak mahu f1tnah dikaitkan dengan orang lain..

BN will defend all traditional seats in GE15, says Annuar Musa | Malaysia | Malay Mail

TERBARU, Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa memberi am4ran kepada mana-mana pihak supaya hanya melibatkan dirinya seorang sekiranya mahu memf1tnah beliau bukan dengan mengaitkan orang lain.

“Saya orang politik tak apalah kalau kawan-kawan nak f1tnah sikit-sikit. Tapi kalau l1batkan orang lain kena jaga nama baik, keluarga orang lain.

“Orang yang disebutkan itu setahu saya daripada keluarga yang cukup terh0rmat. Saya kenal sepenuhnya latar bel4kang mereka dan sebagainya.

“Kalau nak buat f1tnah, f1tnah saya seorang sahajalah. Jangan kaitkan orang lain,” katanya menerusi video WilayahKu.

Beliau berkata demikian mengulas mengenai laporan beliau sudah men1kahi penyanyi terkenal, Datuk Nora Ariffin.

Ahli Parlimen Ketereh itu turut mend0akan semua pihak mengambil ikt1bar dan mengurangkan perkara mvngkar sempena bulan Ramadan.

“Tambah perkara-perkara kebajikan. Saya pun tak nak m4rah-m4rah. Kita elok s4bar sahaja.

“Saya bila tengok perkara itu tengah malam semalam memang tak sed4p hati,” katanya.

Menurutnya, f1tnah juga telah menjadi ‘kerja harian’ pada bulan Ramadan.

“Tapi kita nak m4rah macam mana, kita d0a sahaja lah supaya semua orang itu terbuka pintu hati tak payah membuat perkara seumpama itu,” katanya.

 

Sumber: Twitter, Gempak, Sinar Harian

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.