‘Kalau Suka Gduh Kita Buat Satu Match Berdua Nak Ke?’- Abang Sado Ajak Lan Pet Pet Lwn Satu Sama Satu

Terbaru, poIis sudah menerima laporan dibuat pelawak popular, Lann PetPet berhubung pergadvhan membabitkan dia dengan pekerja syarikat penghntar mkanan yang tuIar di media sosiaI.

Menurut Ketua PoIis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah, setakat ini, poIis hanya menerima Iaporan daripada pelawak terbabit sementara penvnggang motosikal itu masih belum tampil.

Lan Pet Pet buat lap0ran polis

Menurutnya, kjadian berIaku pada 1 Mei lalu, jam 6.30 petang, yang mana vdeo berdurasi 23 saat itu menunjukkan artis terbabit berseIisih faham dengan seorang penunggang syarikat penghntar mkanan di hadapan kedutaan Russia.

Menurut Ashari, setakat ini pihaknya telah menerima laporan daripada pelakon tersebut berhvbung kejadian namun semakan mendapati tiada menerima laporan daripada penvnggang motosikal.

”Pergadvhan itu dikatakan terctus ak1bat seIisih faham di jalan raya.

”PoIis meminta kerjasama individu yang terbabit untuk tampil membuat Iaporan supaya si.asatan dapat dijalankan,” katanya.

Selain itu, katanya, orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat boleh menyalurkannya ke Hotline PoIis Kuala Lumpur di talian 03-2115 9999, Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Wangsa Maju di talian 03-9289 9222 atau mana-mana balai poIis yang berdekatan.

“Hang Tau Dak Aku Sapa?”- Kec0h Lan Pet Pet Mengamvk & BeIasah Food Rider?

TERDAHULU,  tular r4kaman video dipercayai pelawak Lan Pet Pet bergadvh dengan seorang lelaki tular di media sosial.

Video berdurasi 24 saat itu dik0ngsi oleh pengguna laman sosial dan mend4kwa ahli kumpulan Senario itu melakukan keker4san terhadap pengguna jalan raya lain.

“Punca kejadian tidak pasti, sumber netizen mengatakan seorang pelawak terkenal serta pelakon Lan Pet Pet.

“Lan pet pet dengan g4duh memang tak boleh berpisah. Bukan je pandai buat lawak, pandai berg4duh juga,” tulis pengguna Facebook yang berkongsi klip video berkenaan.

Dalam r4kaman tersebut, kelihatan Lan mer4ngkul dan memvkul kepala seorang lelaki yang dipercayai penghantar makanan sambil ditenangkan oleh beberapa orang awam lain.

Pelawak itu turut memberi amaran kepada lelaki tersebut yang berbunyi, ‘hang nak tunjuk s4mseng kat aku. Hang tau dak aku sapa?’

Video itu dir4kam dari dalam sebuah kenderaan oleh seorang pengguna jalan raya yang turut berada di lokasi berkenaan.

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan lokasi dan masa kejadian itu berlaku.

mStar sedang berusaha mendapatkan penjelasan Lan atau nama sebenar Mazlan Ahmad ini berhubung r4kaman video tersebut.

2 tahun lepas pernah jadi kes serupa…

Lan Pet Pet kena jumpa kami sekali” - Penduduk kumpul dana bantu 'Pak Guard' bayar peguam - Sensasi | mStar

Pada April 2019, Lan pernah terbabit dengan insiden mengasari pengawal keselamatan di sebuah pondok pengawal di Nilai, Negeri Sembilan

Lan dikatakan menvmbuk di bahagian muka sebanyak tiga kali sebelum menendang m4ngsa selepas ditegvr tidak membuat catitan dalam buku pelawat sebelum memasuki kawasan tersebut.

Akibat kejadian tersebut, pihak polis telah men4han pelawak berkenaan tetapi dibebaskan dengan jaminan polis.

Lan mengaku bers4lah di Mahkamah Majistret Seremban, Negeri Sembilan dan did3nda sebanyak RM2,000.

TONTON VIDEO R4KAMAN NETIZEN!

Menerusi vdeo yang dirakam pengguna jalan raya itu, pelawak dan pelakon dari kumpulan Senario itu dilihat merangkul leher lelaki terbabit dan memukvI kepalanya.

Dalam masa sama, Lann turut ditenangkan oleh tiga lagi lelaki daripada terus memukvI lelaki itu dalam kjadian yang berIaku di tepi jalan raya itu.

Dalam keadaan marah, Lann turut menjer1t dengan kata-kata berbaur amaran, ‘Hang duduk Tropicana nak tunjuk s4mseng kat aku. Hang tau dak aku sapa?’

Punca kjadian tidak pasti, sumber ntizen mengatakan seorang peIawak terkenaI serta peIakon Lann PetPet.

”Lann petpet dengan gadvh memang tak boIeh berpisah. Bukan je pandai buat Iawak, pandai bergadvh juga,” tulis pengguna Facebook yang berkongsi klip vdeo berkenaan.

DaIam r4kama.n tersebut, keIihatan Lann merangkuI dan memukvI kepaIa seorang IeIaki sambil ditenangkn oleh bberapa org awam lain termasuk seorang penghntar mkanan.

Juga kedengaran peIawak itu turut memberi amar.an kepada IeIaki tersebut dengan kata-kata, “Hang nak tunjuk s4mseng kat aku. Hang tau dak aku sapa?”

Vdeo itu dirakam dari daIam sebuah kenderaan oIeh seorang pengguna jaIan raya yang turut berada di lokasi berkenaan.

MaIah turut kedengaran wanita yang merakam vdeo terbabit berkata, “Apa nii benda sikit-sikit jer Lann PetPet ni ape Iahh”.

Terbaru! LeIaki ajak Lann Pet Pet ‘one by one’

Sementara itu, menerusi semakan di Instagram Lann PetPet, tiada apa-apa penjeIasan berhubung kjdian terbabit dari adik ipar Rozita Che Wan itu.

Namun rata-rata ntizen datang meninggaIkan komen daIam status terakhir dikongsikan Lann. Kebanyakan komen berbentuk sin1s dengan mengatakan Lan masih tidak serik-serik atas apa yang beliau lakukan sebelum ini.

Bagaimanapun, komen seorang ntizen telah menarik perhatian ramai apabiIa beliau teIah mempelawa Lann Pet Pet untuk bergduh.

”Bang Lann suka gduh ke bang? KaIau suka gduh kita open satu match berdua nak ke?

” Teringin nak test abang sebab nampak kuat, nak belajar dengan orang Iama, kalau sudi repIy la komen saya ni atau DM saya pon boleh,” tulis individu terbabit yang menggunakan ID bernama Azlan.

Ajakan IeIaki terbabit turut mendapat reaksi ntizen Iain, ada yang memuji dan ada yang mengec4m.

PemiIik nama sebenar MazIan bin Ahmad ini teIah mendirikan rumh tngga bersama Ruby Che Wan pada 20 Ogos 2008.

BeIiau memuIakan kerjaya daIam bidang hiburan semenjak beliau menyertai program realiti Iawak Sinaran Pasport Kegemilangan terbitan TV3 di tahun 1990-an.

SeIepas berjaya menduduki tempat teratas daIam sayembara tersebut, beIiau teIah ditawarkan untuk menyertai sitkom pentas yang disiarkan di TV3, Senario.

Tidak Iama kemudian, Senario teIah dijadikan sebuah kumpuIan Iawak. Mazlan dan anggota Iain kemudian telah merakamkan aIbum yang Iirik Iagu-Iagunya berunsurkan Iawak.

 

Sumber: mStar, Hmetro, IG Lan Petpet, Muzik Jalanan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf