Keluarga Khatijah Tan terima g4nggvan mist3ri, Mikail Andre cerita tedvng sendvk masuk rumah, b4u kemeny4n- “Kami tiada mvsuh”

HAMPIR lima tahun kehidupan diseIubungi kisah mist.eri dan pelbagai kejadian a.neh, pelakon Mikail Andre akhirnya enggan terus menyembunyikan kepe.ritan yang menimpa keluarganya.

Ujar Mikail atau nama sebenarnya Mohammad Mikail Andre Nazrul Andre, 29, dia dan keluarganya sudah tidak tahan apabila g4ngg.uan yang diterima mereka semakin kerap dan menge.rikan.

“G4ngguan mis.tik yang dialami ini bukan baru berlaku, sebenarnya lama dah cuma kami tak exp0se je. Tapi kini semakin tervk… ia berlaku hari demi hari.

“Mula-mula cermin tingkap jenis sIiding pecah, hari berikutnya pula anak saya pec4hkan gelas… jadi ia seperti ada perkara tak elok.

“Tiga hari lepas tu ada ul4r ted.ung senduk besar masuk dalam rumah sampai mere.mang bulu r0ma bila kejadian tu berlaku, ” katanya ketika dihubungi mStar.

Mikail bersama abangnya, Piere Andre.

Kisah g4ngguan mis.teri membabitkan anak kepada pelakon veteran Khatijah Tan ini mula mengvndang kebim.bangan ramai selepas dia berk0ngsi mengenai perkara itu di Facebook.

Rata-rata peminatnya turut melahirkan rasa terkejvt dengan pended.ahan berkenaan yang dianggap sebagai tidak berm0ral jika benar ia ada kaitan dengan penggunaan ilmu h1tam.

Tambah Mikail, dia menyedari kehidupan mula dig4nggu perkara mis.teri selepas pulang daripada penggambaran sebuah drama kira-kira lima tahun lalu.

Bagi mendapatkan kepastian Mikail dan abangnya yang juga pelakon dan pengarah Piere Andre mendapatkan r4watan perubatan Islam.

Ustaz kata ada orang yang tak puas hati hantar sesuatu kepada keluarga saya

MIKAIL ANDRE

PELAKON

Mereka diberitahu kisah misteri yang mengh4ntui keluarganya berpvnca daripada buatan orang.

“Saya dan abang pergi berubat, ustaz kata kami dig4nggu oleh benda ha.lus dari set penggambaran tu.

“Baru-baru ni pula saya dan mak tengah makan dekat ruang tamu, lepas itu kami terh1du bau keme.nyan. Apa yang peIik ialah hanya saya dan mak je yang bau, ayah pula tak hidu apa-apa.

Keluarga Khatijah Tan terima g4ngguan misteri.

“Ustaz kata ada orang yang tak puas hati hantar sesuatu kepada keluarga saya, tapi tahu dia tuju kepada siapa, ” katanya lagi.

Enggan menvding jadi atau menvduh mana-mana pihak, Mikail hanya berfikiran positif dan menerima kejadian tersebut sebagai uj1an.

“Walaupun ustaz beritahu ini buatan orang tapi kami tak sy4k siapa-siapa pun sebab tak ada mu.suh dan tak pasti dari siapa.

“Apa yang boleh kami buat hanya ikhtiar dan banyakkan amalan wajib,” katanya.

Sebagai peringatan, ilmu h1tam atau si.hir merupakan amalan yang diIarang dalam agama Islam kerana ia berc4nggah dengan Al-Quran dan hadis.

 

 

Sumber: mStar, Facebook Mikail Andre

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf