Kerabat Menyamar Rakyat Biasa, Instafamous Kelakar Chazynash Rupanya Sorok Identiti Kerabat Diraja Perlis.

Hiburan

Siapa yang tak kenal dengan instafamous Chazynash yang sering menghiburkan kita dengan video lucu bersama isterinya di laman Instagram dan Youtube. Atas permintaan yang sangat positif, kini, pasangan suami isteri ini telah membintangi sebuah sitkom Sayang Oh Sayang (SOS) dibawah produksi ntv7.

Ramai terkejut bila tahu indetiti sebanar instafamous ini. Selama ini ramai tidak tahu status beliau dah hanya dikenali media sosial kerana telatah video bersama isteri beliau yg kelakar.

Ia semua bermula dengan membuat sebuah video pendek, lucu yang dilakonkan oleh dirinya, isteri dan kawan-kawannya.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cikgu2 sekolah rendah sekalian, macam mana minggu pertama mengajar? Kalau dapat pelajar macam ni, mohon bersabar ya. 😂🤣 Sila tag cikgu korang 😁

A post shared by Chazynash (@chazynash) on

 

Dia mula-mula berkongsi dengan pengikutnya di aplikasi Vine, sebelum beralih ke Instagram dan Facebook.

Menariknya Syed Fernarsh Syed Badlishah atau Chazynash tidak mengambil masa lama untuk terkenal, kerana di media sosial dia sudah dikenali.

Tiga tahun kemudian, graduan reka bentuk grafik dan multimedia, yang berkongsi kira-kira 250 video di media sosial ini akan membintangi sitkom televisyen.

“Saya tidak pernah menjangka akan pergi sejauh ini. Berkongsi video lucu adalah sesuatu yang buat saya seronok, “kata Instafamous yang berusia 29 tahun itu.

Sudah menjadi lumrah kehidupan buat golongan atasan dan kerabat diraja untuk menjadi tumpuan masyarakat sekelilingnya.

 

Namun, bukan semua daripada golongan atasan dan kerabat diraja ini gemar dengan perhatian yang diberikan.

Oleh itu, ada diantara mereka yang lebih gemar untuk hidup bersederhana seperti orang lain dan tidak begitu mendedahkan identiti sebenar mereka kepada umum.

Itulah yang dilakukan olah instafamous ini. Umum ratanya pasti mengenali instafamous yang berwajah tampan ini.

Kant0i Gambarnya Bersama Keluarga Diraja, Rupanya Instafamous Ini Sembunyikan Identiti Selama Ini

Chazynash kerabat Perlis rupanya…tapi sempoi je really down to earth

Lebih dikenali dengan nama Instagram Chazynash, jejaka ini popular kerana sering membuat video-video lawak bersama isteri dan rakannya untuk dimuatnaik di laman-laman sosial.

Namun baru-baru ini didedahkan oleh akaun @Malaysia.royalfamily di laman Instagram, rupa-rupanya Chazynash ini merupakan salah seorang kerabat diraja Perlis.

Melalui entri tersebut, Chazynash terlihat bergambar bersama kerabat-kerabat diraja yang lain.

malaysia.royalfamily, Dari kiri – YM Syed Felsharn Ibni Dato’ Seri Syed Badlishah Jamalullail, YM Syed Haniff Ibni Dato’ Seri Syed Azni Jamalullail, YM Syed Fernarsh Ibni Dato’ Seri Syed Badlishah Jamalullail dan YM Syed Fezriq Ibni Dato’ Seri Syed Badlishah Jamalullail.

Kant0i Gambarnya Bersama Keluarga Diraja, Rupanya Instafamous Ini Sembunyikan Identiti Selama Ini

Melalui entri tersebut, ternyata nama sebenar kepada instafamous ini adalah YM Syed Fernarsh Ibni Dato’ Seri Syed Badlishah Jamalullail. Walaupun sudah agak lama dikenali oleh warga netizen, tiada seorang pun yang berjaya menghidu fakta tersebut. Pendedahan ini ratanya mengejutkan warga netizen.

fatihahizzati.muhamad, Cantik2 nama diaorang

de_crow_mikhail21

Terer ang cver line Yang Mulia..

iqbalkakashi880330 Alhamdulillah.. Semoga istiqamah kita merendahkan diri kita.. Sememangnya manusia paling agung ialah rasullullah.. Salute lu bro..

Sumber: NaluriKini