(Video) Dipercayai s4lah siapkan ‘0rder’, suami isteri did4kwa ‘s0und’ pekerja KFC

Seorang penghantar makanan, Affiq Azizi berk0ngsi satu p0sting video di Facebook mem4parkan seorang pelanggan did4kwa ‘mem4rahi’ pekerja sebuah restoran Kentucky Fried Chicken (KFC) di Klang, tengah hari tadi.

Menerusi p0sting tersebut, dia yang kebetulan sedang menunggu pesanan pada mulanya tern4mpak seorang lelaki did4kwa mengeluarkan kata-kata kes4t kepada pekerja KFC dipercayai ak1bat ters4lah menyediakan ‘0rder’.

“Aku masuk KFC memang k0song kecuali ada sorang lelaki berbangsa India. Elok je aku masuk nak amik order aku dengar dia cakap pada pelayan KFC tu “u b0doh ke? Tak tau macam mana banyak macam mana sikit ke?”..,” tulisnya.

Atas dasar bel4s kas1han kerana pekerja KFC itu hanya mampu mend1amkan diri, Affiq kemudian menegvr t1ndakan lelaki tersebut agar mengh0rmati pekerja beragama Islam yang sedang berpvasa.

‘Shift’ Foodpanda aku tengah hari, tiba2…

“Kes1an pada pelayan KFC tu yang d1am tatkala dia kena m4rah, aku terus s0und brother tu “abang, cakap baik sikit bang, itu orang islam. Dia pvasa. R3spek sikit. Banyak l4ngsi lv punya bahasa”,” katanya.

Affiq mend4kwa lelaki berkenaan sempat meminta maaf dan tidak lama selepas itu, tiba-tiba mvncul seorang wanita dipercayai isteri kepada lelaki terbab1t.

“Aku cakap la, memang dia s4lah tapi sekvrang-kvrangnya cakap elok2. Bulan pvasa ni mungkin dia memang let1h ke apa.

“Selang beberapa minit, dia h4ntar bini dia pulak untuk s0und aku. Bini dia kata kenapa u mau backvp pelayan KFC ni? Aku cakap of c0urse saya backvp sebab dia orang Islam.

“So wajib bagi aku untuk mempert4hankan dia. Dia bising2 kat kaunter dan masa keluar k0rang boleh dengar dia cakap “b0doh” “pvasa punya orang b0doh” . Semakin mel4mpau,” ujarnya.

P0sting itu mendapat perk0ngsian hampir 700 kali dan ratusan k0men netizen yang rata-rata turut melvahkan rasa kvrang senang terhadap pasangan tersebut.

Namun, tidak adil sekiranya mendengar cerita sebelah pihak sahaja. Diharapkan pasangan itu boleh tamp1l memberikan penjel4san agar tidak meny1nggung perasaan mana-mana pihak.

 

Sumber: Facebook Affiq Azizi, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf