Alhamdulillah! Keadaan Khalis semakin baik, boleh bergurau siap minta adik nyanyi lagu

Hiburan Keluarga Viral

KEADAAN kes1hatan penyanyi Khalis dilaporkan semakin baik selepas menerima r4watan di Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ) Seremban, Negeri Sembilan sejak Rabu lalu.

Menurut adiknya yang juga penyanyi Beby Acha, Khalis atau nama sebenar Muhammad Khalis Md Shari, 32, menunjukkan perkembangan p0sitif dan sudah mampu bergur4u.

“Syvkur Alhamdulillah… Beby gembira tengok abang beransur pul1h cuma tadi doktor cakap gula dalam d4rah dia t1nggi dan g4ram dalam badan tak ada, tapi semua dalam pem4ntauan doktor dan ada sedikit perubahan p0sitif.

“Mula-mula sampai wad memang sed1h tengok keadaan dia sebab hari ini dia baru dapat makan dan agak lesv sikit, tapi dalam keadaan macam tu pun dia boleh bergur4u dengan Beby macam selalu.

“Dia siap ajak nyanyi lagu Jaga-Jaga depan doktor. Dia nyanyi sikit lepas tu suruh Beby sambvng, Beby pun layan la nyanyi perlahan-lahan… ingat dah habis sekali dia cakap dengan doktor dan kenalkan saya adiknya.

“Lepas itu dia suruh Beby nyanyi lagu Anje Baby… Ya Allah dia rasa macam kat bilik kar40ke kut tapi Beby layankan juga sebab ser0nok tengok dia happy,” katanya menerusi Instagram.


Beby Acha k0ngsi perkembangan Khalis di Instagram.

Bersama kapsyen tersebut, Beby Acha turut memuat naik r4kaman video Khalis sedang terbar1ng di atas katil.

Adik kepada vokalis kumpulan Spin, Allahy4rham Achik itu sempat melvahkan rasa r1ndu terhadap peminat dan mem0hon orang ramai mend0akan kes1hatannya.

Pada Khamis lalu, Keadaan kes1hatan Khalis men1mbulkan tanda tanda selepas satu akaun Facebook berk0ngsi foto bekas vokalis kumpulan The Real Spin itu.

Menerusi foto berkenaan kelihatan dia didvkung oleh seseorang untuk dimasukkan ke dalam kereta dipercayai sebelum dibawa ke hospital.

Dia ul4ng cakap sayang Beby… Allah beratnya hati nak balik tadi!

BEBY ACHA

PENYANYI

Wajah Khalis kelihatan pvcat selain keadaan fizikal yang cengkvng.

Sementara itu, Beby Acha meng4kui tidak mampu men4han seb4k melihat keadaan abangnya itu.

“Sebelum balik tadi macam biasa Beby c1um dan pelvk dia tapi dia minta c1um lagi, c1um dahi pipi kiri kanan, dia tetap suruh c1um lagi siap cakap nak c1um banyak-banyak, masa tu mula seb4k dalam hati.

“Dia ul4ng cakap sayang Beby… Allah beratnya hati nak balik tadi! Dia asyik tanya B okey tak? Sak1t tak, dah s1hat belum sebab Beby oper4tion sebelum ini… dia pulak yang tanya Beby padahal dia yang sak1t.


Beby Ache bersama adiknya Tajul.

“Beby nak ucap terima kasih sangat-sangat pada semua yang prihatin mend0akan abang Beby yang memberikan svmbangan tak kira dari segi apa, kami sekeluarga sangat-sangat hargai… sem0ga abang Beby kuat sem4ngat dan cepat sembvh, ” katanya.

Khalis berkahwin dengan Zalina Azman dan mem1kul tanggungjawab membesarkan tujuh anak berusia dari 9 hingga 20 tahun.

Tiga daripada mereka ialah anak tiri, dua anak sendiri dan dua lagi anak saudara yang dijaga sejak kecil.

Khalis yang juga abang kepada penyanyi, Tajul Ariff pernah popular dengan lagu Semakin Rindu pada 2017.

Video muzik lagu itu di YouTube sudah mencatat 10 juta t0ntonan.

 

Sumber: mStar

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.