(Video) Buat lap0ran p4lsu diri dirgol, Pelakon y0utube did4kwa

Kota Bharu: Pelak0n dr4ma p3ndek di Y0uTube did4kwa di Mahk4mah Maj1stret, di sini, hari ini atas dua pertvduhan pemer.4san sehingga mendatangkan ket4kutan kepada seorang lelaki dan membuat laporan p4lsu mengenai kejad1an r0.gol, pada Disember lalu.

Tertvduh, Nor Hafizah Shamsuddin, 31, bagaimanapun meng4ku tidak bers4lah dan m0hon dibicarakan ketika pertvduhan dibacakan di hadapan Maj1stret Mohamad Ibrahim Mohammad Ghulam.

Mengikut pertvduhan pertama, tertvduh did4kwa mel4kukan pemer4san kepada seorang lelaki berusia 29 tahun sehingga mendatangkan ket4kutan sesuatu benc4na iaitu akan melap0rkan kepada polis bahawa lelaki itu mer0.golnya.

Kes4lahan itu dilakukan di sebuah rest0ran nasi kukus di Taman Bend4hara, Pengkalan Chepa di sini jam 3 petang pada 19 Disember tahun lalu.

Nor Hafizah did4kwa mengikut Sksyen 385 K4nun K3seksaan yang mempervntukkan hvkuman penj4ra maks1mum tujuh tahun atau d3nda atau seb4t atau mana-mana dua daripada hvkuman itu jika sab1t kes4lahan.

Bagi pertvduhan kedua, tertvduh did4kwa memberikan maklumat p4lsu kepada anggota polis bahawa dia dir0.gol oleh lelaki sama dan seorang lagi lelaki berusia 21 tahun dengan niat agar mereka dikenakan t1ndakan.

Kes4lahan itu dilakukan di k4unter Balai Polis Kubang Kerian jam 12.08 tengah malam pada 20 Disember lalu.

NOR Hafizah didakwa di Mahkamah Majistret. FOTO Nik Abdullah Nik Omar
NOR Hafizah did4kwa di Mahk4mah Maj1stret. FOTO Nik Abdullah Nik Omar

Tertvduh did4kwa mengikut Sksyen 182 K4nun Kes3ksaan yang mempervntukkan hvkuman penj4ra sehingga enam bulan atau d3nda maks1mum RM2,000 atau kedua-duanya sekali jika sab1t kes4lahan.

Pend4kwaan dikendalikan oleh Timbalan Pend4kwa Raya, Sharifah Amirda Shasha Amir Shariffuddin manakala tertvduh diwakili peguam, Riduan Ismail.

Terdahulu, Sharifah Amirda Shasha mem0hon agar mahk4mah menetapkan ikat jam1n sebanyak RM5,000 untuk kedua-dua pertvduhan.

Riduan dalam r4yuannya meminta jam1nan yang m1nimum kerana anak guamnya seorang suri rumah selain perlu menjaga empat anak berusia 10, lapan, tiga dan dua tahun.

“Suami tertvduh juga hanya berniaga secara kecil-kecilan. Sitvasi ini amat membeb4nkan anak guam saya lebih-lebih lagi negara kini berdepan dengan penvlaran w4bak C0vid-19,” katanya.

Mahk4mah membenarkan ikat jam1n sebanyak RM2,500 untuk pertvduhan pertama dan RM1,000 bagi pertvduhan kedua masing-masing dengan seorang penjam1n.

Mahk4mah menetapkan 21 Februari depan sebagai tarikh sebvtan semula kes.

Tonton video:

Y0uTuber did4kwa menc4bul direm4n dua hari

YouTuber didakwa mencabul direman dua hari [METROTV] | Harian Metro

Terdahulu pada Disember tahun lalu, Harian Metro melaporkan seorang Y0uTuber direm4n dua hari bagi membantu sias4tan d4kwaan dia menc4bul seorang wanita berusia 24 tahun.

Per1ntah rem4n yang bermula hari ini sehingga esok itu dikeluarkan oleh Maj1stret Kamarul Hasyime Rosli.

Terdahulu svspek berusia 22 tahun tiba di Mahk4mah Maj1stret Kota Bharu jam 10.35 pagi tadi diiringi polis.

Sias4tan terhadap Y0uTuber yang juga penerbit dan pengarah dr4ma itu dibuat mengikut Sksyen 354 K4nun Kes3ksaan.

Sebelum ini, media melap0rkan, satu laporan polis dibuat oleh m4ngsa terhadap svspek yang beralamat di Kuantan, Pahang itu pada Jumaat lalu mend4kwa dic4bul lelaki terbab1t.

Ins1den itu berlaku selepas sesi pengg4mbaran sebuah dr4ma arahan svspek pada pagi, 2 Ogos lalu di sebuah in4p desa di Kubang Kerian, di sini.

Laporan itu menyatakan svspek bert1ndak menc1.um, meme.lvk serta mer4.ba bahagian d4da dan kem4luan m4ngsa yang juga pelak0n dr4ma itu sebelum melakukan 0n4ni ketika m4ngsa berse0rangan di sebuah bilik tidur di tempat kejad1an.

Svspek tamp1l menyer4h diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Bharu pagi semalam sebelum dit4han bagi sias4tan lanjvt.
SUSPEK direman dua hari bagi membantu siasatan dakwaan mencabul. FOTO Nik Abdullah Nik Omar

SvSPEK direm4n dua hari bagi membantu sias4tan d4kwaan menc4.bul. FOTO Nik Abdullah Nik Omar

Y0uTuber Isarb Shah Dibeb4skan Dan Disambut Isarb Clan. Ini Kenyataan Shah Selepas Keluar

Meny1ngkap kembali, Y0uTuber Isa Isarb dan rakan rakan datang berjumpa dengan Shah Isarb selepas dia telah keluar dari t4hanan polis.

Semua anggota Isarb dan ahli keluarga Shah turut hadir. Dengan kapsyen ‘Alhamdullilah’ dari Isa jelas menunjukkan bahawa jatvh bangun seorang sahabat mereka akan tetap berada bersama.

Selepas Shah dit4han tiada satu pun kenyataan yang dikelvarkan oleh beliau atau dari clan Isarb. Hari ini Shah Isarb telah muat naik 1 kenyataan di laman instagram beliau.

 

Sumber: Harian Metro

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf