(Video) Pemilik Kedai Makan T4mpar Rider Foodpanda, Sekumpulan Lelaki Dtg Kedai Tvntut Penjelasan

Kerja sebagai penghantar makanan memang banyak cabarannya.

Selain terded4h kepada kemal4ngan jalan raya, mereka juga perlu berhadapan dengan pelbagai karenah daripada pelanggan mahupun pihak vendor.

Baru-baru, tular di media sosial video yang memaparkan seorang rider Foodpanda telah dit4mpar pemilik kedai makan.

Kejadian yang dipercayai berlaku di Kota Damansara itu dikatakan berpvnca daripada pihak vendor yang g4gal menyiapkan pesanan pelanggan dalam tempoh yang telah ditetapkan.

Puncanya dided4hkan

“Pvncanya rider dapat lapan order serentak. Tunggu dari jam 6.30 petang sampai pukul 8.00 malam tetapi hanya dua order yang siap.

“Lepas tu vendor memek4k suruh hantar dulu. Abang rider ni explain tak boleh hantar selagi tak siap semua order.

“Lepas tu vendor camp4k makanan tu ke lantai. CC call vendor cakap rider tak nak hantar. Tengah abang rider tu explain dilemp4ngnya,” kata seorang netizen.

Walaupun dit4mpar di hadapan orang ramai, rider berkenaan memilih untuk diam serta s4bar dan tidak memb4las perbuatan pemilik kedai berkenaan.

Kata netizen itu lagi, rider Foodpanda yang dit4mpar itu merupakan orang kelainan upaya (0KU).

Menurut pengguna fb yang bernama Ari Yatie lagi, rider tersebut telah lama menunggu dari jam 6.30pm sehinggalah pukul 8 malam namun yang siap baru 2 order saja.

Berikutan itu, netizen mengec4m perbuatan lelaki berkenaan yang bert1ndak secara keterl4luan dan melvlu sedangkan ia boleh diselesaikan secara baik jika dia bers4bar.

Terbaru! R4kaman Brader2 Dah Tvrun Pergi Kedai Yang Tmpar Abang Rider F0odpanda

Tidak dapat dipastikan kesahihan video dibawah namun jika dilihat, sekumpulan abang-abang datang ke kedai terbabit dan berjumpa dengan pemilik kedai untuk mendapatkan penjelasan tentang apa yang terjadi.

 

 

Sumber: OhMyPress, VideoSumberWhatsapp, OM, CC

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf