Peng4mal perub4tan trad1si0nal m4ti ditemb4k, Polis sy4k berm0tifkan dend4m

Kuantan: Dend4m dipercayai m0tif pemb.n.0han peng4mal perub4tan yang dit3mbak di rumah sewa di Perumahan Bukit Rangin Perdana 2, di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Kuantan Asisten Komisioner Mohamad Noor Yusof Ali berkata, m4ngsa, Mohamad Abdul Rahim Nasri, 31, mninggal dunia di tempat kejad1an.

Katanya, pihaknya menerima maklumat berlaku kejad1an seorang lelaki tidak sed4rkan diri akibat keced3raan di kep4la dan kes4n d4rah kering pada jam 11 malam.

“Sias4tan awal mendapati kejad1an berlaku di rumah kampung jenis papan yang terletak kira-kira 20 meter dari jalan utama dan 100 meter dari rumah jiran terdekat.

PENGAMAL perubatan tradisional maut akibat ditembak beberapa das di Perumahan Bukit Rangin Perdana. FOTO ihsan pembaca PENG4MAL perub4tan trad1si.0nal m4ut akibat dit3mbak beberapa d4s di Perumahan Bukit Rangin Perdana. FOTO ihsan pembaca

“Ketika kejad1an, m4ngsa berseorangan kerana ibunya berniaga ikan di tapak niaga Bukit Rangin Perdana 2 kira-kira 200 meter dari rumah.

“M4ngsa m4ti disy4ki dit3mbak kerana ada beberapa kesan temb4kan pada badan hasil pemer1ksaan dijalankan pasukan sias4tan dan f0rensik.

“M4ngsa yang sudah berkahwin baru saja mendapat anak lelaki. M4ngsa tinggal bersama ibunya yang berusia 60 tahun dan menjalankan aktiviti perub4tan trad1si.0nal .

“Isteri m4ngsa kini sedang berp4ntang di rumah ibu mentua di Pekan,” katanya dalam satu kenyataan media, hari ini.

Beliau berkata, hasil sias4tan disy4ki berm0tifkan dend4m dan m4rah kepada m4ngsa.

“Bagaimanapun, si4satan lanjvt masih diteruskan dan kes disi4sat mengikut Sksyen 302 K4nun Kes3ksaan (KK),” katanya.

‘Tak s4ngka adik dit3mbak’

IBU mangsa, Norhan Adam, 60, ditenangkan ahli keluarga. FOTO Farizul Hafiz Awang IBU m4ngsa, Norhan Adam, 60, ditenangkan ahli keluarga. FOTO Farizul Hafiz Awang

Sementara itu, keluarga peng4mal perub4tan tradis.i0nal yang dit3mbak di rumah sewa di Perumahan Bukit Rangin Perdana 2, di sini, semalam, tidak meny4ngka kejad1an itu boleh berlaku.

Abang m4ngsa, Mohammad Redzuan Nasri, 37, berkata, pada hari kejad1an, dia hanya lalu di depan rumah berkenaan.

Katanya, kali terakhir berjumpa arw4h ialah tiga hari lalu tetapi mereka tidak bertegvr sapa dan tiada sebarang perubahan yang dilihat.

“Bagaimanapun, saya terkejvt apabila dimaklumkan adik mninggal dvnia di rumah dan sememangnya ahli keluarga tidak sangka kejad1an ini berlaku kepada arw4h,” katanya ketika dihvbungi, hari ini.

Dalam kejad1an semalam, dend4m dipercayai m0tif pemb.n.0han Mohamad Abdul Rahim Nasri, 31, yang juga peng4mal perub4tan .

Keluarga r4yu henti spekvlasi

Keluarga peng4mal perub4tan tradis.i0nal yang m4ut dipercayai dit3mbak di Kampung Bukit Rangin Perdana 2 di sini pada malam Ahad enggan membuat sebarang andaian berhvbung kejad1an.

Sebaliknya, mereka menyerahkan kepada pihak polis untuk sias4tan lanjvt.

Adik m4ngsa, Mohd Firdaus Masri, 29, meminta orang ramai supaya berhenti daripada membuat sebarang spekvlasi berhvbung kem4tian abangnya itu.

Malah, katanya, dia kes4l apabila ada pihak membuat and4ian tidak ber4sas dan menyeb4r gambar m4ngsa di laman sosial.

Pengamal perubatan tradisional mati ditembak, disyaki bermotifkan dendam - The Reporter

“Ketika keluarga masih terkejvt dan sed1h dengan kejad1an ini, ada pihak seolah-olah tidak mengh0rmati perasaan kami dengan menyeb4rkan gambar arw4h yang masih berlvmvran d4rah,” katanya ketika ditemui di sini pada petang Isnin.

Sementara itu, Mohamad Firdaus berkata, abangnya menjalankan perub4tan tradis.i0nal sejak setahun lalu dan t1nggal di rumah itu bersama ibunya.

“Ketika kejad1an dia bersendirian di rumah kerana ibu ada urusan di luar.

“Saya dimaklumkan bahawa ibu ada menghvbunginya sekitar jam 9 malam, namun panggilan tidak berjawab,” katanya.

Menurutnya, nasib menimpa m4ngsa itu hanya diketahui selepas ibunya pulang ke rumah.

“Ibu nampak abang berada dalam keadaan terbar1ng namun takvt untuk mendekatinya lalu kejad1an dimaklumkan kepada abang sulung.

“Bila abang datang, m4ngsa didapati berlvmuran d4rah dan sudah mninggal dvnia,” katanya.

Menurutnya, rumah dihuni abang dan ibunya itu sering dikvnjungi tetamu yang datang untuk mendapatkan r4watan.

Sumber: HMetro, Sinar Harian

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf