M4yat lelaki tanpa seurat benang, hilang org4n dalam ditemui terapvng di l0mbong

DENGKIL – Satu m4yat lelaki yang dipercayai sudah mninggal dunia sejak lima hari lalu dijumpai terapvng di l0mbong Kampung Orang Asli Bukit Dugang di sini Selasa lalu.

M4yat yang masih tidak diketahui identiti itu dijumpai dalam keadaan terl3ntang dan tidak berpakaian oleh seorang lelaki di tebing l0mbong pada pukul 3 petang.

Ketua Polis Daerah Sepang, Asisten Komisioner Wan Kamarul Azran Wan Yusof berkata, m4yat dijumpai berada di tebing l0mbong yang berkedalaman 2.13 meter dari dasar.

Wan Kamarul Azran bercakap pada sidang akhbar penemuan m4yat dipercayai seorang lelaki di Kampung Bukit Orang Asli Dugang pada PKPD Medan 88 Bandar Baru Salak Tinggi di Sepang, di sini, hari ini. – Foto FAISOL MUSTAFA

“Keadaan m4yat ketika ditemui dalam keadaan terl3ntang dan tidak mengenakan pakaian baju atau seluar,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.

Wan Kamarul Azran berkata, daripada pemeriksaan mendapati m4yat tersebut adalah lelaki tetapi belum dapati disahkan lagi warganegara m4ngsa.

Beliau berkata, hasil sias4tan ke atas lokasi kejadian mendapati l0mbong itu telah dit1nggalkan dan asalnya adalah sungai tetapi telah ditvtup.

“Jarak lokasi kejadian daripada jalan besar lebih kurang satu kilometer (km) melalui jalan tepi Sungai Semenyih Dengkil .

“50 meter daripada m4yat dijumpai terdapat kandang lembu yang dijaga oleh seorang lelaki berketurunan Sikh,“ katanya.

M4yat seorang lelaki tanpa seurat benang ditemui terapvng di sebuah l0mbong berhampiran Kampung Orang Asli Bukit Dugang, Dengkil di sini semalam.

Beliau berkata, polis juga telah melakukan pem3riksaan di sekitar kawasan lokasi namun tidak menjumpai apa-apa pakaian baju atau seluar yang ditinggalkan berdekatan dengan m4yat .

“Selain itu polis melakukan pem3riksaan ke atas penduduk Kampung Orang Asli di kawasan tersebut jika terdapat keh1langan ahli keluarga atau keluarga yang keluar tidak balik ke rumah,” katanya.

Beliau berkata, sebab-sebab kem4tian belum dipastikan lagi dan secara kasar 0rgan dal4man m4yat ini telah tiada dipercayai telah dimakan oleh binatang bvas atau ikan dalam kolam tersebut.

Anggota penyelamat bertungkus lumus menaikkan m4yat berkenaan.

 

“Berdasarkan fizikal, m4yat ini bertinggian kira-kira 1.77 dengan berat lebih kurang 130 kilogram. Pihak hospital memaklumkan cuma terdapat tiga jari dengan kulit untuk dikesan cap jari.

“M4yat telah dibawa ke Hospital Serdang untuk dibed4h si4sat,” katanya.

Kes diklasifikasikan sebagai m4ti mengejvt.

 

Sumber: K! ONLINE, SH

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf