“Ada cabIe, Sney kiro b0h!”- Lagi b0rang rent4s negeri kosong tular.. Kali ini kat Balai ni pula

SHAH ALAM – Sekeping lagi b0rang rent4s negeri k0song dengan tand4tangan tvlar dengan melibatkan Balai Polis Seksyen 6, hari ini.

Berdasarkan b0rang yang tvlar dengan tulisan “Thank you t0long kali kedua, xyah beratur panjang-panjang. Ada cabIe (orang dalam) dah, mudah baseo sney kiro,”.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Shah Alam, Superintendan Ramsay anak Embol dalam kenyataan sebentar tadi memaklumkan sias4tan awal mendapati terdapat pem4lsuan tand4tangan milik penolong Ketua Balai Polis Seksyen 6, Sarjan Mejar Mohd. Fadzli Ali.

“Satu kertas sias4tan polis dibuka mengikut Sksyen 468 K4nun Kes3ksaan dan S3ksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1988,” jelasnya.

Terdahulu, Kosmo! Online harini melaporkan satu b0rang rent4s negeri kosong dengan tand4tangan Ketua Polis Balai Chukai, Kemaman di Terengganu iaitu Inspektor Mohd. Ramizan Ramli telah dip4lsukan turut tvlar hari ini.

Kec0h! Polis akhirnya buka sias4tan isu b0rang rent4s negeri kosong sudah ditand4tangan

Superintendan Hanyan Ramlan berkata, borang rentas negeri itu adalah dari Balai Polis Chukai.

TERDAHULU, polis membuka kertas si4satan berhvbung isu b0rang rent4s negeri kosong yang sudah ditand4tangani dan dic0p oleh pihak berkvasa berkenaan seperti tvlar di laman sosial sejak Rabu.

Menurut Ketua Polis Daerah Kemaman, Supt. Hanyan Bin Ramlan, kejad1an melibatkan b0rang rent4s negeri Balai Polis Chukai, Kemaman dengan tand4tangan Ketua Balai Polis Chukai.

Image

“Pada 7 April 2021, tvlar b0rang rent4s negeri Balai Polis Chukai, Kemaman, Terengganu di mana satu b0rang rent4s negeri k0song milik Balai Polis Chukai bertand4tangan telah ditvlarkan di media sosial dengan tulisan “Dapat info S0P terbaru ialah approve dulu baru isi form”.

“Sias4tan awal mendapati terdapat pem4lsuan tand4tangan milik Ketua Polis Balai Polis Chukai, Insp. Mohamad Ramizan bin Ramli,” katanya.

Jelas beliau, b0rang itu telah diberikan kepada seorang wanita yang mem0hon kebenaran merent4s negeri untuk ke Kuala Lumpur bagi urusan temvduga pekerjaan pada 8 April ini.

Susulan itu, satu kertas si4satan polis telah dibuka di bawah S3ksyen 468 K4nun Kes3ksaan atas kes4lahan pem4lsuan bagi maksud hendak men1pu serta Sksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 bagi penggunaan tidak wajar kemudahan rangka1an atau perkhidmatan rangka1an.

 

Sumber: K! ONLINE, mStar, Sinar, Harian, CC, Twitter

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf