Lancar #OPSBediI & #OPSG4nyang, ‘h4ckers’ Malaysia Indonesia bersatu g0dam p4ngkalan data Isr43l

K0nf.lik di antara rakyat Pale.st1n dan rej1m z10.nis Isr.43l sudah sampai ke tahap kr1ti.kal apabila kedua-dua pihak berb4las ser4ngan dari udara.

Kem4tian ratusan rakyat Pale.st1n menyebabkan penduduk dunia khususnya negara-negara Arab dan Malaysia mula m4rah dan ‘menyer4ng’ ruangan komen akaun Facebook milik askar Isr43l iaitu IDF.

‘H4cker’ Malaysia berjvang menent4ng Isr.43l

Baru-baru ini, sebagai tanda s0lidariti buat rakyat Pale.st1n, sekumpulan ‘h4ckers’ Malaysia antaranya Drag0nF0rce Malaysia, An0nGh0st, RilexCrew dan banyak lagi bersatu tenaga dalam cubaan melvmpuhkan sistem p4ngkalan data Z10nis Isr.43l .

Menerusi ‘p0sting’ dimuat naik di laman Facebook DragonForce Malaysia, mereka telah berjaya mengg0d4m lebih 16 laman web Isr43l .

Mereka memberi nama #OPSBEDIL terhadap 0perasi ‘istimewa’ tersebut.

Facebook p4dam ‘p0sting’ mel1batkan ‘Isr.43l’

Namun, tidak lama selepas itu Drag0nF0rce Malaysia mengeluarkan kenyataan bahawa ‘p0sting’ senarai laman web itu telah pun dip4dam oleh Facebook.

Bagaimanapun, pihak Drag0nF0rce memaklumkan masih terdapat laman web lain yang dig0dam dan tidak dipamerkan kepada umum setakat ini.

Berjaya b0corkan data peribadi rakyat Isr.43l

Bukan itu sahaja, setakat ini mereka juga telah berjaya memb0corkan 4 juta data peribadi Rakyat Isr.43l di Facebook seperti nama, no telefon, alamat serta ID Facebook.

Indonesia is On The Way

Nampaknya, kejayaan mereka itu telah menarik perhatian ramai termasuklah negara jiran kita, Indonesia. Difahamkan lagi, ‘h4ckers’ Indonesia bakal mengikuti jejak Malaysia dan turut serta menyer4ng Isr.43l di laman s1.ber.0perasi ‘h4ckers’ Indonesia itu digeIar #OPSG4nyang

 

Menjengah ke setiap c1apan dan k0men di laman sosial Twitter, rata-rata ntizen melvahkan rasa k4gum terhadap perjvangan kumpulan-kumpulan tersebut.

Malah, mereka turut mengucapkan tahniah atas kejayaan ‘h4ckers’ Malaysia.

Mantap lah Malaysia!

B4ngga dengan ‘h4ckers’ Malaysia!!

Sem0ga tidak leIah dalam J1h4.d S1ber

Buat korang yang nak tahu dengan lebih lanjut senarai laman web yang dig0d.4m kumpulan h4ckersdari Malaysia, korang boleh klik di sini.

 

Sumber: The Vocket (Hairi Ariff), OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Teruskan berhibur dengan kisah-kisah menarik menarik dibawah ini yang dikongsikan.

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf