Letih Bangun Malam Bagi Susu, ‘Ibu Baru’ Rasa Bers4lah B4yi 2 Hari Jatvh Ke Lantai

Ketika membiasakan diri dalam bergelar ‘ibu baru’, memang golongan wanita akan berhadapan g4ngguan em0si yang cukup hebat dan boleh melarat teruk sekiranya tidak dikawal.

Jika selama ini anak membesar di dalam perut sahaja, namun sekarang b4yi mereka ada di depan mata dan haruslah ditatang bagai minyak yang penuh meskipun sedang pen4t.

Dalam segala hal, para ibu akan sentiasa berjaga-jaga demi mengelakkan perkara tidak diingini menimpa zuriat mereka sendiri.

Letih Bangun Malam Bagi Susu, Ibu Rasa Bersalah Jatuhkan Bayi 2 Hari Ke Lantai 2 Gambar sekadar hiasan

B4yi umur 2 hari jatvh atas lantai…Ibu letih berjaga untuk bagi susu

Namun begitu, ins1den yang tidak disengajakan boleh sahaja berlaku kepada mana-mana ibu dan ia adalah perkara normal. Seorang pakar perubatan bernama Dr Redza Zainol mendedahkan sebuah kisah di mana seorang ibu dikatakan merasa sangat bers4lah kerana menyebabkan b4yinya jatvh ke atas lantai.

Bukan cuai dalam menjaga, namun dia sebenarnya terlalu letih kerana perlu berjaga pada setiap 2-3 jam di waktu malam untuk memberikan susu. Maka beliau menegaskan bahawa golongan wanita bukanlah ‘superwoman’ dan mereka juga harus memperolehi kadar rehat yang mencukupi.

Letih Bangun Malam Bagi Susu, Ibu Rasa Bersalah Jatuhkan Bayi 2 Hari Ke Lantai 3

Letih Bangun Malam Bagi Susu, Ibu Rasa Bersalah Jatuhkan Bayi 2 Hari Ke Lantai 4 Gambar sekadar hiasan

Ibu yang terlalu pen4t dan tak dibantu, boleh mengundang ins1den

Walaupun nampak tragis, sebenarnya masih banyak situasi lain yang boleh  dilihat untuk dijadikan pengajaran. Dalam keadaan ibu kepen4tan menyusukan anak sendiri, seharusnya perlu ada pihak lain yang memantau agar b4yi berada dalam keadaan selamat daripada ins1den tidak dijangka.

Letih Bangun Malam Bagi Susu, Ibu Rasa Bersalah Jatuhkan Bayi 2 Hari Ke Lantai 5

 

Sumber : Facebook Redza Zainol, Malaysia Sentral

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf