Rumah terb4kar, w4rga emas sempat telefon anak minta toI0ng sebelum terk0rban

Siang tadi, tuIar di media sosial video dan gambar-gambar keb4karan yang berlaku di Kampung L0song Haji Su, Kuala Terengganu.

Mak sempat telefon minta toIong

Menerusi Bernama, seorang w4rga emas disahkan mninggal dunia apabila rentvng dalam keb4karan rumah dan suaminya pula mengalami keced3raan.

Menurut anak m4ngsa, Zailah Jusoh, 47, ibunya,  Fatimah Mohd, 79 sempat menelefon meminta tolong sebelum terk0rban dalam keb4karan tersebut.

Mak sempat telefon dan menjer1t meminta toIong beberapa kali sebelum ditemukan rentvng dalam keb4karan,” katanya.

Ayah meIecur, ibu terk0rban

Pada awalnya, dia menyangka mendapat panggilan daripada ibu memaklumkan bapanya, Jusoh Muda, 83 mengalami sebarang masaIah.

“Masa mak telefon minta t0long, saya tanya kenapa…ayah jatvh ke, tetapi tidak dijawab. Saya kemudian terus bergeg4s ke rumah mak tetapi ketika itu saya lihat bomba sedang berusaha memadamkan api.

“Ayah ada di depan rumah dengan keadaan kakinya meIecur,” jelasnya yang tinggal di Kampung Kubang Tangga di sini dan mengambil masa kira-kira 10 minit untuk sampai ke tempat kejadian.

Tambah Zailah lagi, ibunya sudah sembilan tahun mengalami masaIah tulang belakang dan bergerak menggunakan kerusi roda sehingga menyvkarkan untuknya menyeIamatkan diri.

Selain itu, menerusi laporan daripada Pengarah Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Terengganu, Md Hilman Abd Rashid berkata, m4yat m4ngsa yang rentvng ditemukan hanya selepas keb4karan berjaya dip4damkan sepenuhnya dan m4ngsa didapati berada di atas tanah.

“M4ngsa yang uzvr tidak dapat menyeIamatkan diri ketika kejadian dan dipercayai telah terjatvh apabila rumah kayu tersebut rvntuh ketika keb4karan,” ulas beliau.

Md Hilman berkata pihak bomba menerima panggilan kec3masan pada pukul 10.39 pagi dan seramai 35 anggota dari Balai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Jalan Kota serta Kuala Terengganu dikej4rkan ke lokasi kejadian.

 

Sumber: BernamaFacebook, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.