(Video) “Perangai s4mpah..”- Makcik Keluar Badan Dari Tingkap Kereta Buat Benda Ni Bikin Semua Marah

KEBERSIHAN adalah suatu yang dicintai ALLAH. Ini dinyatakan dalam sebuah hadis yang bermaksud:

“Sesungguhnya ALLAH SWT itu baik, Dia menyukai kebaikan. ALLAH itu bersih, Dia menyukai kebersihan”.

ALLAH itu mulia, Dia menyukai kemuliaan. ALLAH itu dermawan ia menyukai kedermawanan.

Maka bersihkanlah olehmu tempat-tempatmu dan janganlah kamu menyerupai kaum Yahudi.” (Riwayat al-Tirmizi). Orang tua-tua pernah berkata bahawa jika hendak tahu sama ada seseorang itu pembersih atau tidak, tengoklah tandas di rumahnya.

Ada benarnya kata-kata tersebut. Berdasarkan pemerhatian dan pengalaman yang dilalui. Orang yang pembersih akan menjaga kebersihan di mana sahaja. Dia pasti tidak selesa dengan suasana yang kotor.

Jika dia cintakan kebersihan, dia bukan sahaja akan menjaga kebersihan di rumahnya sahaja. Malah di mana-mana tempat sekalipun dia akan pastikan kebersihan dijaga. Dalam menjaga kebersihan itu, janganlah kita bvang s4mpah merata-rata. Perbuatan ini juga melambangkan peribadi seseorang itu.

Seperti mana yang berlaku dalam video yang tular baru-baru ini, sempat dirakamkan perbuatan wanita ini. Dia dengan tanpa rasa bers4lah membvang s4mpah keluar dari kereta. Kejadian berlaku ketika jalan tengah sesak, kereta itu ketepi bahu jalan dan wanita dalam kereta itu keluarkan badannya dari tingkap.

Lalu dengan tanpa rasa m4lu dan bers4lah campakkan beg plastik dipercayai s4mpah. Orang ramai yang menonton video ini luahkan rasa tidak puas hati terhadap wanita terbabit.

Masing-masing kec3wa dengan sikap segelintir manusia yang tanpa rasa bers4lah sanggup bvang s4mpah merata-rata tempat.

Harap-harap perbuatan ini tidak dicontohi oleh orang ramai. Jadilah rakyat Malaysia yang pembersih dan mengambil tanggungjawab untuk sama-sama menjaga kebersihan.

Biarpun ada pihak yang sudah diberi tanggungjawab khas terhadap tugas pembersihan.

Jenis pengotor ko ni..

Perangai macam s4mpah.. dah tua kot

Bvang jela tudung labuh tu..

Adoii makcik oiii…

 

Tonton Video:

 

Sumber: AS Network

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf