“Masa Banjir Di Kelantan, Berapa Lori Neelofa & Keluarga Hantar Bantuan” – Heliza Helmi Kongsi Kisah Murah Hati Neelofa.

Hiburan

Bagi mereka yang follow, Nur Heliza Helmi, korang mesti tahu yang penyanyi dan bekas peserta Gema Gegar Vaganza ini sangat aktif dalam misi bantuan ke kawasan peperangan seperti di Palestin dan Syria.

Sekarang ini dengarnya Heliza bersama adiknya, Hazwani Helmi sertai Misi Kecemasan Musim Sejuk Rescue Syria. Mereka sudah pun berlepas ke Syria hampir 3 hari lepas dan sekarang gigih mencari dana untuk bantu mangsa di sana.

I want to help untuk misi Syria” – Neelofa

Tapi hari ini, Heliza ada dedahkan sesuatu yang menarik tentang pelakon dan usahawan terkenal, Neelofa. Melalui perkongsian di instastory Heliza, usahawan berjaya itu telah private messagenya di Instagram untuk bertanyakan cara bagaimana untuk membantu Misi Syria. 

Sumber: Twitter

Sumber: Twitter

Terharunya admin bila baca kerja amal Lofa yang banyak menderma! 

“Dulu aku salah seorang yang judge timeNeelofa launch tudung dekat club. But…” 

Ternyata ig story dari Heliza tentang Neelofa ni telah membuka mata banyak pihak akan keperibadian pelakon tersebut yang ramai tak tahu.

Dulu mungkin ramai yang mengecam usahawan ini gara-gara launch tudung di Zouk, tapi sekarang nampaknya netizen salute dengan semua perkara yang dilakukan Neelofa.

Sumber: Instagram

Syukur Alhamdulillah dengan usaha yang dilakukan Heliza dan Neelofa dalam membantu misi Syria. Admin doakan semoga usaha-usaha dalam mendapatkan dana bantuan mangsa-mangsa di sana dipermudahkan.

Bagi yang ingin menderma, korang boleh saja ke laman Tabung Syria ini dan beri sumbangan seikhlas anda. Selain itu, korang boleh juga salurkan sumbangan ke Maybank Islamic SYRIA EMERGENCY APPEAL (DANA MAPIM) di nombor akaun 562834636987

Semoga Allah memberkati usaha kita semua! 

 

Terima Kasih!

 

Sumber:Lobakmerah