(Video) Suami habis kuar4ntin C0vid-19 dapat khabar gembira, Isteri h4mil lepas 3 tahun menanti

Keluarga Tempatan Viral

Setiap pasangan suami isteri yang mendirikan rumah tangga pastinya mengidamkan cahaya mata sebagai pelengkap kehidupan. Namun, tidak semua isteri diberikan rezeki ham1l seawal tahun pertama perkahwinan.

Seperti perkongsian dari pengguna TikTok iaitu Massiew2 ini memuat naik video yang telah mengundang ramai tontonan di laman itu. Difahamkan, sudah tiga tahun melayari alam perkahwinan dan akhirnya dikurniakan cahaya mata pertama sebaik sahaja suaminya bebas dari jangk1tan p0sitif C0vid-19.

Dua dua positive C0VID-19 kena kuar4ntin.. Cakap kat suami dah lama tak per1od

[VIDEO] Suami Baru Habis Kuarantin, Isteri Teriak Baca Pregnancy Test Positif

Menerusi beberapa perkongsian video di TikTok @massiew, dia sempat berk0ngsikan det1k mendapat tahu bakal menjadi ibu setelah lama menanti

Wanita itu dan juga suami telah diuj1 apabila masing-masing dimasukkan ke pusat kuar4ntin selepas mendapat jangk1tan w4bak C0VID-19.

Sejurus keluar daripada tempat berkenaan, dia sempat memaklumkan kepada lelaki tersebut tentang dirinya yang sudah tidak datang haid selama sebulan lebih.

Tanggal tarikh 22 Januari 2021 merupakan tarikh dimana suaminya dibebaskan dari pusat kuar4ntin Maeps, Serdang. Tambahnya lagi, mereka terpaksa berp1sah sementara waktu disebabkan masing-masing di pusat kuar4ntin yang berbeza.

Buat pregnancy test..Tapi tak berani tengok keputusan

Selepas 3 tahun usia perkahwinan, itu adalah pertama kali masalah tersebut berlaku. Lantas dia membuat keputusan untuk membeli alat pregnancy test. Sebelum solat berjemaah bersama si suami, wanita berkenaan sempat menguji terlebih dahulu namun belum berani untuk melihat hasilnya.

@massiew2

Part 1 : Kalau takde camne ? #fyp

♬ original sound – Massieww – Massieww

Tau je ‘2 line’ terus tak berhenti keluar air mata.. lama tunggu 3 tahun

Walau bagaimanapun, air matanya tidak henti mengalir apabila kit ujian menunjukkan tanda berbadan dua. Lantas dia menghulurkan pregnancy test berkenaan kepada suaminya sebelum mereka akhirnya sama-sama men4ngis.

Mungkin masih merasa tidak percaya, wanita tersebut berkali-kali menyebut dirinya ham1l kepada lelaki itu.

https://www.tiktok.com/@massiew2/video/6920767155751505153?referer_url=https%3A%2F%2Ferinsakura.com%2F&referer_video_id=6920558489442061570&is_copy_url=1&is_from_webapp=v2

Kami pun sama2 seb4k

Perkongsian tersebut sememangnya membuatkan wrganet turut berasa seb4k kerana memahami perasaan setiap pasangan yang sudah lama berkahwin dan tidak mempunyai rezeki menimang cahaya mata lagi.

Susulan daripada itu, rata-rata daripada mereka mengucapkan tahniah diatas keham1lan tersebut dan mend0akan urusannya dipermudahkan sehingga waktu bersal1n kelak.

Alhamdulillah, tahniah!

Meleleh air mata tengok

Terikut n4ngis sama padahal anak dah 2

Ramai yang rasai perkara sama

 

Sumber: TikTok Massiew, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.