“Dah knpa bergambar dengan suami orang?”- Muatnaik Foto Dgn Ashraf MusIim, Netizen Anggap ‘Wrong Time’

Umum tahu pelakon dan usahawan Fizo Omar sudah meIangsungkan pern1kahan dengan bek4s pramugari, Fazeera Nazri Azrai yang diadakan secara tertvtup di Bidaisari Resort, Janda Baik, Pahang, kelmarin.

Netizen ‘b1tter’ Mawar bergambar dengan Ashraf di Makkah…

Namun yang mencvri perhatian hari ini apabila t1ndakan bek4s isteri Fizo Omar, iaitu Mawar Karim berk0ngsi foto dengan pelakon Ashraf Muslim di Instagram mengvndang pelbagai reaksi net1zen.

Tampil menjelaskan maksud perk0ngsiannya itu, Mawar berkata tiada saIahnya dia bergambar dengan Ashraf yang diketahui adalah suami orang.

“Ada tulis ke d0sa atau kesaIahan saya muat naik gambar ini?” jawab Mawar pada saIah satu komen yang dit1nggalkan pengikutnya.

Hantaran foto bersama pelakon Ashraf Muslim di Makkah telah mengvndang pelbagai reaksi sehinggakan ada yang mempers0alkan sama ada dia ingin menjadi isteri ketiga.

“Dah kenapa upload foto dengan suami orang tu,” tanya pengikut berkenaan.

Disebabkan f0to berdua itu, net1zen mempers0alkan t1ndakan Mawar yang dilihat kvrang manis bergambar bersama suami orang.

Bagaimanapun, Mawar menerusi kapsyen dalam bahasa Arab menulis, ‘ana la thlatha’ yang bermaksud ‘saya bukan yang ketiga’ diikuti dengan emoji.

Difahamkan, Mawar dan Ashraf terser3mpak memandangkan kedua-duanya sedang menunaikan umrah di Makkah.

Dalam pada itu, ada juga segelIntir wargamaya yang mend0akan agar Mawar bertemu dengan j0dohnya satu hari nanti.

Meninjau di ruangan komen, terdapat net1zen yang ‘p4nas’ dengan t1ndakan Mawar mesra bergambar dengan suami orang kerana boleh berlakunya f1tnah akhir zaman.

Namun ada juga segeIintir yang menganggap hal sedemikian tidak saIah dimana selagi tidak bersentvhan dan menjaga b4tas sebagai orang islam dan menggangap mereka bertemu secara kebetulan di Kota Makkah.

UpIoad wr0ng time..

Better jangan upIoad, f1tnah akhir zaman..

Pergi umrah sendiri

Mawar dalam penjelasannya, beliau menyatakan yang beliau telah berangkat mengerjakan ibadah umrah. Menerusi Instagram Stories, Mawar menyatakan perjalanan kali ini dia tidak ditemani ahli keluarga mahupun anak perempuannya, Wan Maryam.

Alhamdulillah syukran ya haji @ancak_156, @cciberbay, beberapa orang yang terlibat dalam urusan saya, masya-Allah datang ke kaabah.

Ya kali ini sorang tanpa ditemani anakanda Maryam atau keluarga. Saya datang kerana Allah, saya pulang kerana Allah.

mawar 2Mawar bersama anak tunggalnya, Wan Maryam.

 

Sumber: Instagram @mawar_karim, mStar, Ohbulan

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.