“Ad0i… let1h nak baca”- Mawar akhirnya jawab d4kwaanya dit4han dengan Menteri dalam satu kereta di SJR Perasing

Hiburan Tempatan

SELEPAS penyanyi Datuk Nora Ariffin did4kwa berkahwin dengan seorang Menteri Kabinet, kali ini bek4s isteri kepada pelakon Fizo Omar iaitu Mawar Karim pula dikaitkan mempunyai hvbungan istimewa dengan pemimpin politik daripada PAS.

G0sip itu menjadi perbualan h4ngat netizen selepas tular maklumat menerusi aplikasi WhatsApp mend4kwa usahawan berusia 32 tahun itu berada dalam sebuah kenderaan bersama Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali.

Dalam hantaran yang dik0ngsi netizen di media sosial, Ahli Parlimen Kuala Nerus itu dikatakan bersama seorang wanita dipercayai Mawar semasa melalui sek4tan jalan raya (SJR) Perasing di Kemaman, Terengganu pada 16 Mei lalu.

Bagaimanapun, sehingga kini kedua-dua pihak masih mengvnci mulut dan tidak mengeluarkan sebarang pen4fian mengenai d4kwaan tersebut.

Malah usaha mStar mendapatkan penjelasan Mawar juga tidak berhasil apabila dia tidak membaIas pertanyaan menerusi Instagram.

Mawar jawab salah satu k0men yang dit1nggalkan pengikut berhvbung isu ini di laman Instagram.

Namun, Mawar menerusi ruangan komen di Instagram berkata dia enggan melayan d4kwaan tersebut dan mengakui hanya berada di Kuala Lumpur.

“Ad0i… let1h nak baca, baik cari nasi kandar pervt pun kenyang. Macam-macam cerita keluar.

“Saya dekat Kuala Lumpur saja. Ayoo lepas ni siapa pula nak create (isu),” jawabnya pada saIah satu k0men pengikut yang mahu mengetahui mengenai khabar angin itu.

Saya dekat Kuala Lumpur saja. Ayoo lepas ni siapa pula nak create (isu)!

MAWAR KARIM

USAHAWAN

“Salam Mawar semoga sihat sejahtera. Saya cikgu Amir, dok heb0h di laman sosial dan mungkin f1tnah.

“Hang tu tak tau la, mula dengan Annuar Musa (isu Nora) la ni kononnya dengan At Takiri (Khairuddin),” tanya individu berkenaan.

Rata-rata netizen yang lain juga mninggalkan k0men dengan hasrat sama untuk mendapatkan penjelasan daripada Mawar berhvbung isu berkenaan.

“Kenapa Mawar? Saya rasa awak perlu jelaskan, berita dah kec0h di Facebook.

“Saya datang dari SJR Perasing… betul ke Mawar ada kena t4han di SJR,” demikian beberapa persoalan yang diajukan netizen.

Mawar enggan layan f1tnah dan memberitahu hanya berada di Kuala Lumpur.

Sementara itu, Ketua Polis Terengganu iaitu Datuk Roslee Chik mengesahkan Mohd Khairuddin diperiksa ketika melalui sek4tan jalan raya (SJR) Perasing pada 16 Mei lalu.

Roslee berkata sias4tan lanjut kini dijalankan termasuk d4kwaan dan maklumat tuIar melibatkan ahli politik itu.

“Beliau ada diperiksa ketika melalui SJR itu pada 16 Mei lalu dan Unit Sias4tan Jnayah Terkelas (USJT) Bukit Aman sedang melakukan sias4tan berhvbung kes ini,” katanya.

Sias4tan penuh akan dilakukan termasuk semua mesej ber4ngkai yang ditularkan sejak Rabu lalu bagi mervngkai khabar angin dan d4kwaan yang tersebar mengaitkan Mawar.

Untuk rekod, Mawar yang juga merupakan anak kepada pengasas tudung terkemuka mendirikan rumah tangga dengan Fizo pada November 2013 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama Wan Maryam yang kini berusia empat tahun.

Ikatan perkahwinan selama enam tahun pasangan itu berakhir pada 10 Julai 2019.

Fizo Omar tidak tahu gosip bekas isteri dengan menteri

 FIZO (kiri) megakui tidak tahu mengenai g0sip bek4s isterinya yang kini did4kwa menjalin hvbungan dengan seorang menteri.

SEMENTARA ITU, “Saya tak tahu apa-apa pun tentang kes Mawar dengan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr. Mohd. Khairuddin Aman Razali.”

Itu resp0ns ringkas pelakon dan usahawan, Fizo Omar berhvbung khabar angin mend4kwa bek4s isterinya, Mawar Karim kini sedang menjalin hvbungan  dengan seorang menteri.

Menurut Fizo atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar, 36, dia hanya mengetahui mengenai g0sip tersebut semalam.

“Saya tak tahu apa-apa pun tentang mereka dan baru dengar mengenai kes itu semalam,” katanya kepada Kosmo! Online hari ini.

Sehingga kini, usaha Kosmo! Online bagi mendapatkan sebarang komen daripada pemilik jenama tudung Fareeda itu masih belum berhasil selepas dia tidak membaIas mesej.

Sejak Rabu lalu, tular maklumat dalam aplikasi WhatsApp berhvbung Mohd Khairuddin dit4han dalam satu sek4tan jalan raya (SJR) Perasing, di Kemaman, Terengganu pada 16 Mei lalu.

Dalam mesej tular tersebut, ketika dit4han, Ahli Parlimen Kuala Nerus itu did4kwa berada dalam kenderaan bersama seorang wanita.

Khairuddin n4fi dit4han, g0sip hvbungan usahawan terkenal

DALAM PADA ITU, Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali men4fikan beliau dit4han di sek4tan jalan raya (SJR) Perasing, Kemaman termasuk g0sip berkaitan hvbungan dengan seorang usahawan wanita terkenal.

Tegasnya, semua cerita berkenaan disensasikan kerana ada niat niat bvruk untuk mer0sakkan repvtasinya.

“Tindakan und4ng-und4ng akan diambil kepada mana-mana pihak yang didapati menulis, menyiarkan atau menyebarkan cerita palsu serta tidak benar,” katanya menerusi tulisan di Facebooknya pada Sabtu.

Rabu lalu tvlar maklumat menerusi aplikasi WhatsApp berhvbung penahanan Mohd Khairuddin di SJR Perasing.

Ahli Parlimen Kuala Nerus itu did4kwa berada dalam kenderaan bersama seorang wanita yang merupakan bekas isteri kepada pelakon Fizo Omar, Mawar Karim.

Kisah mengenai pemimpin Pas yang dikatakan berkahwin dengan seorang wanita berstatus janda itu hangat diperkatakan sejak semalam.

Pada 20 September 2020 tular di media sosial empat keping gambar usahawan wanita itu mengunjungi beberapa lokasi menarik di Terengganu termasuk di jambatan angkat, bot penambang di Kuala Terengganu dan Pantai Rantau Abang di Dungun.

Gambar berkenaan sebelum itu dimuat naik di Instagram milik usahawan wanita terbabit.

 

Sumber: mStar, K! ONLINE

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.