(Video) Angkat kisah pekerja Malaysia puasa diperantauan, iklan McD Singapura buatt ramai men4ngis

Bulan Ramadan kali ini merupakan Ramadan kedua umat Islam menjalani ibadah puasa dalam suasana p4ndemik.

Lebih menyed1hkan, ramai yang tidak dapat menyambutnya bersama keluarga disebabkan kek4ngan mer3ntas negeri dan juga sempadan negara.

Video iklan McD Singapura sentvh hati

Hal ini membuatkan restoran makanan segera McDonald dengan kerjasama kedua-dua buah negara menerbitkan video kisah pekerja Malaysia yang menjalani ibadah puasa di Singapura tanpa kehadiran keluarga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McDonald’s Singapore (@mcdsg)

“Kita cari rezeki diperantauan, buat mereka disana”

Menerusi video yang dip0sting McDonald Singapura di Instagram, pihak mereka telah berk0ngsi kisah seorang pekerja dikenali sebagai Samsuri dan beberapa orang lagi yang tetap tabah menjalani ibadah puasa tanpa kehadiran keluarga yang jauh di Malaysia.

Video berdurasi dua minit lebih ini telah dimuat naik kembali oleh salah seorang pekerja Malaysia di Singapura menggunakan akaun NazmiHanafiah di Twitter dan mengvndang rasa seb4k dalam kalangan wrganet.

Pengguna Twitter itu juga sempat men1tipkan pesan kepada rakan-rakan seperjuangannya di Singapura supaya kuat dan tabah menghadapi dvgaan ini.

Seb4k part last video tu

Perk0ngsian tersebut telah mendapat perhatian warganet yang turut sama men1nggalkan k0men di ruangan sumber.

Rata-rata daripada mereka melvahkan rasa seb4k dan berharap supaya ahli keluarga yang terp1sah kerana kek4ngan p4ndemik dapat bersva muka pada hari Raya nanti.

Kepada yang kerja di Singapore, semoga terus kuat

Sem0ga mereka dapat jumpa kembali keluarga

 

Kasih tanpa semp4dan

 

Sumber: mcdsgNazmiHanafiah, OMM

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf