Terkini: Anda Bakal Didenda RM1,000 Kalau Tak Scan MySejahtera Masa Isi Minyak

Sejak penularan pandemik COVID-19 di Malaysia, kerajaan telah mewajibkan setiap rakyat untuk mengisi nama di dalam buku log dan scan kod MySejahtera sebelum memasuki sesebuah premis.

Pada awalnya kami pun berasa agak terkejvt kerana setahu kami, anda tidak boleh menggunakan telefon bimbit di stesen minyak.

Does It Matter Where You Get Gas?

Terbaru, tidak mendaftarkan diri dengan aplikasi MySejahtera ketika mengisi minyak boleh dikenakan k0mpaun RM1,000.

Memetik Malay Mail via China Press, Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, DCP Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, apabila tiba di stesen minyak, setiap individu perlulah mendaftar aplikasi MySejahtera walau pun tidak memasuki kedai serbaneka di stesen berkenaan.

“Jika tidak mendaftar atau mengimbas kod QR premis berkenaan, bagaimana pihak polis hendak mengesan individu terbabit jika terdapat kes C0vid-19 di situ?,” katanya.

Cops to record statements from Najib, Rosmah on MACC audio recordings tomorrow | Malaysia | Malay Mail

Katanya lagi, setiap individu yang datang ke stesen minyak diwajibkan memakai pelitup muka, mendaftar masuk aplikasi MySejahtera bagi pengesanan k0ntak, memeriksa suhu badan dan menggunakan hand sanitiser.

Beliau berkata demikian selepas memberi maklumbalas mengenai rakaman klip tular suara seorang lelaki yang mend4kwa bapanya dik0mpaun RM1,000 kerana gag4l scan MySejahtera ketika mengisi minyak, walaupun memakai pelitup muka.

 

Sumber: Malay Mail, Gulapop

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf