Jadi ‘Pvnca’ KemaIangan Dan Tidak Mengaku BersaIah, Pemandu Myvi Ini Dikec4m Orang Ramai

Tempatan Viral

Kita semua telah diajar semasa mengikuti kelas memandu sewaktu hendak mengambil lesen kenderaan dulu, di mana kita perlu memastikan keadaan jalan ‘clear’ dan selamat sebelum kita boleh membuat sebarang tindakkan.

Terbaharu, tular satu hantaran Facebook menunjukkan sebuah kereta Myvi telah membuat pusingan u-turn secara melulu lalu menyebabkan sebuah motosikal yang kebetulan sedang memecut di laluan bertentangan merempuh badan kereta tersebut.

vocket-pemandu-myvi-buat-u-turn-melulu-2-1

vocket-pemandu-myvi-buat-u-turn-melulu-1-1

Hasil carian netizen, mereka berjaya menemukan akaun Facebook pemilik Myvi tersebut dan mengalami ‘kekvsutan’ setelah cuba memahami hantaran Facebook panjang yang dikongsikan oleh pemandu wanita itu.

Jika anda berjaya baca sehingga habis (walaupun mengalami ‘kekvsutan’) apa yang dituliskan pada hantaran Facebook tersebut, pemandu Myvi itu seolah-olah ‘memberitahu’ bahawa dia tidak bersaIah di dalam hal kemaIangan yang terjadi.

vocket-pemandu-myvi-buat-u-turn-melulu-3

vocket-pemandu-myvi-buat-u-turn-melulu-4

vocket-pemandu-myvi-buat-u-turn-melulu-8

vocket-pemandu-myvi-buat-u-turn-melulu-5

vocket-pemandu-myvi-buat-u-turn-melulu-6

vocket-pemandu-myvi-buat-u-turn-melulu-7

Hantaran Facebook pemandu Myvi tersebut telah menerima lebih 7 ribu komen yang mengutuk tindakkan wanita tersebut yang sewenangnya membuat pusingan u-turn tanpa mengambil kira keseIamatan pengguna jalan raya yang lain.

Rata-rata ramai tidak berpuas hati dengan ‘penerangan’ yang dibuat oleh pemandu Myvi tersebut yang bukan sahaja sukar untuk difahami bahkan mengeruhkan lagi keadaan semasa.

Pada masa yang sama, ada juga netizen tertanya-tertanya bagaimana perakam video kejadian kemaIangan ini seolah-olah seperti tahu akan berlaku pelanggaran di antara motosikal dengan kereta Myvi tersebut?

 

Sumber: The Vocket