(Video) “I’m s0rry… saya dah cuba yang terbaik”- Nabila Razali minta maaf, terkuciI di final AJL35

Hiburan Tempatan Viral

NASIB sekali lagi tidak berpihak kepada penyanyi Nabila Razali apabila persembahannya menerusi lagu Peluang Kedua di pentas Anugerah Juara Lagu 35 (AJL35) mengundang krit1kan ntizen.

Ia berikutan berlaku sedikit ins1den ‘terkuc1l’ di bahagian korus ketika Nabila atau nama sebenarnya Nur Nabila Mohd Razali, 29, mendendangkan lagu tersebut.

Biarpun menerima pelbagai kr1tikan dan kec4man namun beberapa selebriti tempatan antaranya pengarah Michael Ang, pelakon Syafiq Kyle dan Ika Nabella tampil bers0lidariti memberi kata-kata semangat kepada Nabila.


Antara twit sokongan terhadap Nabila.

“Ok bukan aku kawan Nabila! Tepuk la sikit, tak la perfect dia nyanyi. Ada tergel1ncir banyak tu tadi tapi sekurang-kurangnya dia tetap ber4ni nyanyi.

“Basically cakap dengan yang kr1tik kat luar tu pergi maxxxx la apa kau orang nak cakap, at least I try! And aku dah kaya dengan lagu ni,” tulis Michael.

“Bukan senang nak nyanyi atas pentas #AJL35 ni. Kita bukan kat situ kan but overall, you did well Bella! Sing along juga tadi hehe #peluangkedua,” komen Syafiq.

“Dengar pun tahu dia gementar gila. Respect your braveness! Bukan mudah sebenarnya nak buat persembahan apabila anda berada dalam keadaan tertek4n. Lagi-lagi orang tunggu saja anda buat salah,” kata Ika.

Ok bukan aku kawan Nabila! Tepvk la sikit tak la perfect la dia nyanyi.

MICHAEL ANG

PENGARAH

Selain itu, rata-rata ntizen dan pelakon terkenal Mira Filzah serta Neelofa juga memberi sokongan serta kata positif kepada Nabila.

Nabila Razali 'terkucil' di AJL35, rakan artis tetap sokong - “Saya dapat rasakan dia gementar” - Hiburan | mStar

“Ya Allah… kesian Nabila. Semua orang sepatutnya belajar menghormati apa yang orang lain lakukan.

“Saya dapat rasakan dia gement4r dan nak lakukan yang terbaik. Tak apa Nabila Razali. Ini kali pertama buat anda tapi saya dapat rasakan lagu Peluang Kedua. Penyampaian sampai. Saya yakin awak boleh lakukan yang terbaik selepas ini.

“Tak apa sis! Anda sudah melakukan yang terbaik pada malam ini. Kami sayang anda,” tulis beberapa ntizen yang memberi kata-kata semangat kepada Nabila.

Nabila pertama kali membuat persembahan di pentas AJL.

“Vokal dia dah banyak impr0ved” – Iesya Toh, Nabila Huda s0kong Nabila Razali

PENYANYI Nabila Razali sudah melakukan yang terbaik di malam berprestij Anugerah Juara Lagu ke-35 (AJL 35) pada Ahad malam melalui lagunya Peluang Kedua.

Namun masih ada suara-suara yang mempert1kaikan kebolehan Nabila dalam menyanyi secara live di pentas AJL 35.

Bagi pengacara dan penyanyi Iesya Toh, Nabila atau lebih mesra dipanggil Bella telah menunjukkan perubahan positif dalam nyanyiannya.

“Honestly, bukan mudah.. music arrangement yang hebat! Pesaing semua mantap.. Anugerah berprestij.. at least lagu ni berjaya ke final.

“Kalau tanya mana-mana cikgu vokal pun akan kata dia boleh nyanyi, tapi bukan di pentas yang besar.

“Saya tahu Nabila terlalu fikir t4kut nak hit high note, tu yang buat dia lagi terkuc1l. Kas1han dia. Tapi vokal dia dah banyak improved,” ujar Iesya.

Manakala pelakon Nabila Huda juga berharap netizen tidak lagi mengkr1tik Bella atau melem4hkan semangatnya.

“Dah la guys jangan kvtuk Nabila Razali. Maafkanlah dia,” tulisnya di Twitter.

NABILA Huda berharap netizen berhenti mengec4m Nabila Razali

Semua manusia berhak menerima peluang kedua atau berkali-kali peluang, janji rajin usaha dan tidak berpvtus asa.
Semoga Nabila Razali terus sukses. Amin..

Dalam pada itu, tajuk lagu ciptaan penyanyi dan komposer Hael Husaini dan MFMF serta nama Nabila sendiri turut menjadi trend1ng di Twitter.

Nabila antara 12 finalis berentap di pentas AJL35 yang berlangsung di Auditorium MBSA, Shah Alam tanpa penonton.

Setiap persembahan finalis AJL35 malam ini dinilai oleh sepuluh juri profesional tanah air yang diketuai oleh Datuk Mokhzani.

Juri-juri lain yang turut menyokong tugas beliau adalah Azmeer, Ajai, Datuk Syafinaz, Edrie Hashim, Helen Yap, AG Coco, LY, Datuk Acis dan Lukhman S.

Malam kemuncak AJL35 dihoskan oleh Awal Ashaari, Sherry Alhadad dan Haziq.

Saya dah cuba yang terbaik.. maafkan saya -Nabila

Menerusi laman instagramnya, Nabila Razali telah memuat naik ‘status’ memohon maaf atas apa yang terjadi di pentas AJL 35.

“Saya dah cuba yang terbaik.. maafkan saya” – Nabila

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata rakan artis menitipkan kata-kata semangat kepada beliau atas teruskan usaha dan jangan berpvtus asa.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata rakan artis menitipkan kata-kata semangat kepada beliau atas teruskan usaha dan jangan berpvtus asa.

You improved tremend0usly… we’re with you all the way Bella…


Sumber: mStar, Nabila Razali IG

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.