“Saya Sendiri Nampak Isteri Dengan Lelaki Lain Di Bilik Hotel”- Mu’izz Nasruddin

Kemelvt rumah tangga pelakon cantik, Nadia Brian, 28 dengan suaminya Mu’izz Nasruddin, 28 dilihat semakin mervncing apabila masing-masing mended4hkan perkara sebenar berkaitan hubungan mereka.

Beberapa hari lepas, Nadia telah mengakui bahawa suaminya sudahpun menfailkan pem0honan cer4i dan sedang menunggu tarikh sesuai untuk hadir ke mahk4mah bagi menyelesaikan hal tersebut.

Ada bvkti kvkuh

Kali ini, menerusi laporan Harian Metro, Mu’izz sekali lagi membuka mulut mend4kwa mempunyai bukti bahawa isterinya berlaku cvrang dan pernah melihat dari matanya sendiri pelakon tersebut berada di bilik hotel bersama lelaki lain.

“Saya sendiri nampak isteri saya bersama seorang lelaki di bilik hotel di Cyberjaya.” Katanya.

Perbicaraan ditvnda kerana PKPB

Mengulas mengenai pemohonan pencer4ian, ahli perniagaan tersebut memaklumkan sepatutnya tarikh perbicaraan adalah 3 November yang lalu, namun terpaksa ditvnda disebabkan Per1ntah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) yang diumumkan.

“Sepatutnya tarikh pembicaraan ditetapkan pada 3 November lalu, namun disebabkan pelaksanaan Per1ntah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), kes sebutan dan bicara ditanggvhkan ke satu tarikh lain yang akan ditetapkan kelak.” Jelas Mu’izz.

Nek4d mahu berp1sah

Dalam pada itu, Mu’izz turut nek4d dengan keputusan yang diambil kerana begitu svkar untuk memaafkan perbuatan tersebut. Dia juga enggan menjadi suami yang d4yus, jadi mengambil pendekatan untuk berp1sah dengan pelakon tersebut.

“Saya nek4d dengan keputusan ini kerana kecvrangan yang dilakukan isteri, amat sukar untuk saya maafkan. Jika saya tak cer4ikan dia, saya menjadi suami yang d4yus. Moga Allah lembvtkan hati saya untuk maafkan perbuatannya.” Tambahnya.

“Kenapa saya nak f1tnah isteri sendiri?”

Menyentuh berkenaan ‘f1tnah’ yang did4kwa isterinya, Mu’izz mengakui tidak faham apa yang dimaksudkan kerana dia melihat sendiri apa yang berlaku dan mempunyai bukti yang kvkuh.

“Saya tak faham ‘f1tnah’ apa yang dikatakan oleh isteri saya. Kenapa saya nak f1tnah isteri sendiri? Kami baru berkahwin tak sampai setahun. Apa yang saya peroleh dari semua ini?”

Menurut Muizz lagi, dia turut kes4l apabila isterinya masih cuba bersel1ndung walaupun sudah mengakui kes1lapannya. Muizz turut mempers0alkan mengapa isterinya d4kwa dif1tnah sedangkan sudah akui kes1lapannya.

“Saya sudah tvnjuk bvkti-bvkti yang saya ada kepada isteri dan keluarganya. Isteri saya pun meng4ku kes1lapannya kepada saya.

“Adakah itu masih f1tnah? Kenapa tidak n4fikan kenyataan saya? Sudah sudahlah berl4gak sebagai m4ngsa di media sosial untuk menunjukan yang saya ini j4hat. Kenapa masih meneg4kkan benang basah?

“Saya ada bvkti yang secukupnya. Apa yang paling penting saya nampak dengan mata kepala saya sendiri.” Menurut Muizz lagi.

Mahu bersihkan nama dan maru4h

Bagi menjelaskan keadaan, dia sama sekali tidak bermaksud menga1bkan mana-mana pihak dan hanya mahu membersihkan maru4h diri serta keluarga diatas hal tersebut.

Sehubungan dengan itu, Mu’izz berharap agar kisah pahit yang belaku menjadi pengajaran kepada mereka yang dicvrangi kerana ada undang-undang yang boleh membantu membela nasib mereka.

” Saya tidak berhasrat untuk menga1bkan isteri tetapi saya harus bersihkan nama dan maru4h saya dan keluarga.”

“Saya juga harap ini dapat dijadikan satu pengajaran kepada mereka yang dicvrangi kerana ada undang-undang yang boleh membantu kita. Saya ingin episod ini berakhir secepat mungkin supaya saya boleh meneruskan kehidupan. Kebenaran itu pasti. Insya-Allah.” Katanya.

Terdahulu, Nadia dan pasangannya telah bern1kah pada November 2019 selepas menjalinkan hubungan cinta dan dilamar dihadapan Eiffel Tower, Paris ketika bercuti di sana.

Namun begitu, mereka did4kwa sudah tidak tinggal sebumbung selepas beberapa bulan menjalani hidup sebagai suami isteri dan Mu’izz memuat naik beberapa kenyataan di Instagram berhubung kait dengan perkahwinan mereka.

 

Sumber: Harian Metro (Najiy Jefri), OMM, Rotikaya

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! MH Network

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.