(Video) Wartawan Ini Tak Sedar Tgh Live, TerIepas Cakap ‘Tak T4han Berak’ Undang Tawa

Lawak & Seram

Kebiasaannya wartawan di lokasi akan dilihat membuat liputan secara live bagi melaporkan berita

Tidak kiralah liputan itu berkenaan bencana, politik dan sebagainya. Kerja wartawan ini bukanlah mudah kerana anda perlu bersiap sedia untuk melaporkan berita dalam apa jua keadaan.

Namun, lain pula dengan video di TikTok ini apabila seorang wartawan dengan tidak sengaja terlepas cakap ‘tidak tahan berak’ ketika sedang bersiaran langsung telah mencuri tumpuan ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

Tak sedar tengah live, siap beritahu tak tahan buang air besar

Menerusi video tersebut, kelihatan dua orang wanita sedang melaporkan berita di mana seorang membaca berita di studio dan seorang lagi pula sedang berada di salah sebuah lokasi.

Pembaca berita itu kemudian memberitahu agar wartawan di lokasi memberikan berita yang ingin disampaikan secara siaran langsung.

Namun, seperti kelihatan ada masalah teknikal di antara dua belah pihak membuatkan wartawan wanita di lokasi tersebut tidak dapat mendengar arahan tersebut.

Apa yang lebih mencuri tumpuan adalah dia sehingga tidak sedar yang sebenarnya dia sedang bersiaran langsung dan siap memberitahu dia sudah lama menahan untuk membuang air besar. Situasi itu membuatkan pembaca berita di studio tersenyum mendengarnya.

Video ini pernah tular pada awal tahun ini, namun begitu ia kembali menjadi perbualan apabila tular semula di platform media sosial TikTok.

Image from @kawat_duri (TikTok)

Sementara itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut merasa terhibur mendengar luahan wartawan tersebut.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 541.8K views, 38.5K likes dan 1,267 comments di TikTok.

Berikut di bawah adalah antara komen daripada netizen di TikTok:

Image from @kawat_duri (TikTok)

Member kat studio t4han geIak..

Image from @kawat_duri (TikTok)

Hahaha.. asal aku tengok berita takde plaj jumpa macam ni..

Image from @kawat_duri (TikTok)
Image from @kawat_duri (TikTok)

Ni baru live..

Image from @kawat_duri (TikTok)

Image from @kawat_duri (TikTok)
Image from @kawat_duri (TikTok)
Image from @kawat_duri (TikTok)

Tak baik t4han nanti sembeIit..

Image from @kawat_duri (TikTok)

Kesian dia tetap menahan demi melaporkan berita 🙂

 

Sumber: SAYS

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.