Did4kwa guna helikopter ‘angkut’ nasi g4nja, Ini kenyataan Ketua Polis Perak

IPOH – Polis akan membuka kertas si4satan berhvbung tuIar membabitkan sebuah heIikopter dari Kuala Lumpur melakukan pendaratan di sini bagi mengambil tempahan nasi g4nja pada Jumaat.

Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalatrash Wahid berkata, si4satan dilakukan atas kesaIahan melInggar pr0sedur 0perasi standard (S0P) Iarangan merent4s daerah dan negeri.

DCP Mior Faridalathrash Wahid bukan bapa saudara Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak – Malaysia Today Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalatrash Wahid

“Kertas sias4tan akan dibuka berkenaan isu ini berdasarkan kesaIahan meIanggar S0P merent4s daerah dan negeri terhadap individu dan syarikat berkenaan.

“Kes disi4sat di bawah Peraturan-peraturan Penceg4han dan PengawaIan Penyak1t Berjangk1t (PPPPB 2020) Akta 342,” katanya kepada pemberita di sini pada Jumaat.

Kehadiran sebuah heIikopter dinaiki dua lelaki yang membuat penerbangan dari Kuala Lumpur dipercayai milik syarikat swasta itu mengejvtkan orang ramai sebaik mendarat di Padang Ipoh dekat sini.

HeIikopter tersebut dikesan telah mendarat pada jam 9.55 hingga 10.15 pagi bagi mengambil pesanan 36 bungkus nasi g4nja dari sebuah kedai nasi kandar terkemuka di bandar raya ini.

Penangan ‘Nasi G4nja Ipoh’, sanggup guna heIikopter dari KL ambil pesanan di Perak

Penangan nasi ganja, ambil pesanan guna helikopter

TERDAHULU, kec0h apabila penduduk Ipoh dikejvtkan dengan kehadiran sebuah heIikopter yang mendarat di Padang Ipoh, Perak untuk mengambil pesanan sebanyak 36 bungkus nasi g4nja.

Difahamkan lagi, heIikopter yang dinaiki dua lelaki itu dikatakan bertujuan untuk mengambil tempahan nasi g4nja dari sebuah restoran popular di bandar raya ini yang dikenali sebagai nasi g4nja.

Sanggvp naik heIikopter, ambil pesanan

Menurut jurucakap restoran nasi ganja berkenaan, dia telah menerima sebanyak 36 bungkus tempahan nasi berIauk ayam, daging, telur masin dari pelanggan di Kuala Lumpur.

Pada awalnya, dia menyangka pesanan itu hanyalah satu gvrauan apabila diberitahu ia akan diambil dengan menggunakan heIikopter.

Saya agak r4gu-r4gu juga kerana tidak pernah ada pelanggan yang mengambil tempahan dengan menaiki heIikopter.

“Namun saya terkejvt kerana rupa-rupanya tempahan makanan memang benar diambil menggunakan heIikopter,” ujarnya.

Namun, dia terkejvt setelah tempahan itu benar-benar diambil dengan menaiki heIikopter.

“Walaupun begitu, saya tetap caj makanan pada harga jualan yang sama iaitu RM10 setiap bvngkus,” katanya.

Bagaimanapun Ketua Polis Perak Datuk Mior Faridalatrash Wahid berkata setelah menyemak dengan Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) Ipoh, heIikopter tersebut hanya mendapat kebenaran mendarat di Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah (LTSAS), Ipoh, lapor Utusan.

“HeIikopter tersebut didapati mendarat di Padang Ipoh pada pukul 9.55 hingga 10.15 pagi ini.

“HeIikopter tersebut tidak mendapat kebenaran mendarat di Padang Ipoh. Kita sudah saIurkan info ini kepada pihak CAAM Ipoh,” katanya ketika dihubungi pemberita.

Terdahulu, orang ramai dikejvtkan dengan kemunculan heIikopter dipercayai milik sebuah syarikat swasta tersebut yang mendarat di Padang Ipoh.

Hebat betul pen4ngan ‘Nasi G4nja’ Perak ya, sampai sanggup guna heIikopter ambil tempahan walaupun dari jauh.

Antara reaksi netizen

Tak lama lagi akan ada kapal terbang.. boleh buat flygrab car..

Aku duduk perak ni pun tak boleh rent4s daerah beli nasi gnja..

Okay dah boleh buat service COD guna heIikopter


Sumber: Sinar Harian, OMM (Nuha Kefli), Utusan (Sayed Hesham Idris), Facebook VIRAL PERAK

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.