Persiapan Sebulan, Neelofa Ded4h Soal Anak & Kisah Percintaan Dgn PU Riz

Selepas men1nggalkan teka-teki akhirnya selebriti popular, Noor Neelofa telah selamat disatukan dengan Pencetvs Ummah (PU) Riz, 26, pada Sabtu.

Neelofa, 31, melahirkan rasa syvkur kerana akhirnya majlis pern1kahannya yang dirancang selama sebulan telah dapat direalisasikan seperti yang dirancang.

Dia Sangat Baik, Lembah Lembut Dan Matang” – Neelofa Kongsi Sebab Terpikat Dengan PU Riz

Menerusi satu soal jawab yang diberikan kepada Gempak, Neelofa berk0ngsi detik-detik perkenalannya bersama PU Riz atau nama sebenarnya Haris Ismail yang bermula pada tahun 2017.

Menurut pengacara dan usahawan berjaya itu, dia terpikat dengan sikap PU Riz iaitu seorang yang baik hati dan matang serta pendengar yang baik.

Selain itu, Neelofa turut mended4hkan soal perancangan c4haya mata dan harapannya untuk perkahwinan yang baru dibina.

Ikuti temu bual berikut:

Sama cantik, sama padan, Neelofa sah bergelar isteri PU Riz | Astro Awani

1 – Tahniah Lofa. Boleh ceritakan sikit tentang majlis hari ini? Kenapa memilih tema sebegini dan berapa lama masa diambil untuk merancang keseluruhan acara?

Alhamdulillah majlis yang kami rancang sel4mat dilangsungkan. Pereka majlis untuk majlis perkahwinan saya ini iaitu Reka Teemor berjaya merealisasikan keseluruhan dek0rasi untuk hanya dalam sekitar sebulan. Benar, kek4ngan berlaku apabila kerajaan mengumumkan PKP2.0 sekitar penghujung tahun lalu.

Tapi saya sangat bersyvkur kerana apa yang dir4ncang, dapat dilaksanakan pada hari ini. Kamu dan Reka Teemor bersetuju untuk menggunakan rona putih sebagai satu-satunya warna dalam majlis ini.

2 – Berapakah hantaran yang diterima dan dipulangkan serta mas kahwin yang dihadiahkan daripada pihak lelaki?

Hantaran kami memberi hanya yang wajib. Bagaimanapun, untuk mas kahwin, saya menerima sebentuk cincin daripada pihak lelaki.

Jarak umur Neelofa dan PU Riz dipertikai, Rosnah Mat Aris tetap bahagia – Suara Merdeka

3 – Peminat memang menantikan hari bahagia Lofa. Boleh k0ngsikan sikit tentang bagaimana detik perkenalan antara Lofa dengan suami dan bila Lofa mula merasakan Haris adalah orangnya.

Sejujurnya, saya mula mengenali Haris pada tahun 2017. Sekitar bulan Jun kalau tak s4lah. Kemudian pada 2018, saya bekerjasama buat kali yang pertama dengannya untuk sebuah projek.

Selepas kolab0rasi tersebut, kami tidak berhvbung sehinggalah setahun kemudian. Dari titik pertemuan semula itu, kami mula mengenali hati budi masing-masing.

Dia merupakan seorang yang sangat baik, lemah lembut dan matang. Apabila berbual dengannya, kita boleh bincangkan banyak hal dan ia membuatkan saya berasa selesa. Dia juga merupakan seorang pendengar yang baik dan sentiasa cuba membantu memberi s0lusi jika saya menghadapi sebarang kesvkaran atau masalah.

4 – Selepas mendirikan masjid, bagaimanakah dengan karier Lofa sebagai usahawan? Berjalan seperti biasa atau Lofa mengambil keputusan untuk berehat sementara?

Buat masa ini, saya tidak terfikir untuk berehat sementara kerana banyak hal bisnes yang perlukan pemantauan saya walaupun selepas majlis berlangsung. Selain beberapa produk baharu yang dilancarkan di bawah jenama minuman Nilofa, koleksi raya Naelofar juga baru sahaja dilancarkan.

Memang agak sibuk, tetapi saya cuba untuk membahagikan masa untuk menguruskan rumah tangga.

VIDEO] Neelofa, PU Riz sah jadi suami isteri, disatukan dalam majlis serba putih - Hiburan | mStar

5 – Lofa kini mem1kul tanggungjawab sebagai seorang isteri. Bagaimana Lofa mempersiapkan diri ke arah itu? Banyak membaca atau banyak bertanya pada ibu?

Betul, selain banyak membaca, saya juga kerap bertanya dengan ibu dan rakan-rakan terdekat, banyak nasihat yang diberikan dan insya-Allah, saya akan jadikan nasihat tersebut sebagai panduan. Dalam masa yang sama, saya juga berkesempatan menghadiri kelaskelas khusus yang memfokuskan kepada persediaan memasuki alam rumah tangga.

Teruskan Perniagaan Yang Diusahakan Bersama PU Riz, Neelofa Dilihat Kembali Memakai Cincin | Hot FM

6 – Haris dan Lofa telah menubuhkan Markaz Tijaari sebelum ini. Adakah akan ada k0laborasi lain antara kalian berdua pada masa depan?

Untuk k0laborasi projek, kami fokuskan Markaz Tijaari terlebih dahulu. Selain itu, untuk pelan jangka masa panjang pula, kami juga merancang untuk memperkenalkan produk-produk lain di bawah jenama tersebut, insya-Allah.

7 – Adakah Lofa meletakkan harapan untuk menerima zur1at pada masa terdekat?

Seperti mana j0asdoh, perihal zuriat juga saya ser4hkan kepada aturan Yang Maha Esa. Jika diberikan rezeki dalam masa terdekat, saya terima dengan tangan terbuka.

8 – Apakah harapan Neelofa terhadap perkahwinan ini?

Semoga Allah SWT sentiasa memberikan rahmat kepada keluarga kecil yang baru sahaja kami bina, dan semoga setiap rahmat itu dapat memupuk hvbungan kami sebagai pasangan suami isteri. Saya juga ingin berterima kasih kepada semua yang sentiasa mend0akan yang terbaik untuk saya dan juga suami.

Bersyukur Majlis Berjalan Lancar, Ini Ucapan Ibu Neelofa

Bersyukur Majlis Berjalan Lancar, Ini Ucapan Ibu Neelofa

Dalam pada itu, hati ibu mana yang tidak gembira apabila melihat anak kesayangannya meniti hari bahagia bersama yang tersayang.

Begitu juga dengan ibu kepada selebriti popular Neelofa, Noor Kartini yang bersyvkur kerana majlis pern1kahan anaknya dengan Pencetvs Ummah (PU) Riz berlangsung dengan lancar pada Sabtu.

Noor Kartini yang mengucapkan terima kasih kepada semua yang memberi ucapan buat mempel1i itu memohon d0a yang terbaik buat anak dan menantunya itu.

“Alhamdulilah majlis dah pun selesai terima kasih kepada semua yang mend0akan dan juga beri ucapan.

“Saya mohon pada semua agar dapat mend0akan yang baik-baik sahaja kepada kedua-dua pengantin,” katanya ringas.

Noor Kartini berk0ngsi ucapan istimewa itu di akaun Instagram (IG) Story miliknya.

Menerusi entri tersebut akad n1kah Neelofa dan PU Riz baru sahaja selesai dan sedang menikmati jamuan di atas meja makan.

Pasangan itu diijabkabulkan tepat pada jam 11.43 pagi tadi di sebuah dewa di Hotel Grand Hyatt Kuala Lumpur.

 

Sumber: Gempak

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf
error: Content is protected !!