Jalan jauh toIak cucu dalam troIi di lebuhraya, nenek cari rezeki kutip barang ‘recycIe’

Dalam era pandemik ini ramai yang diuji dengan masaIah kewangan malah, ada yang terpaksa meng1kat pervt berhari-hari kerana kehabisan sumber makanan.

Selain menggalakkan individu dalam kesusahan menaikkan bendera putih di kawasan rumah, semua rakyat Malaysia juga disarankan menghuIurkan bantuan kepada mana-mana individu yang memerlukan.

Baru-baru ini, seorang wanita bernama Kyrina Kassim menjadi tumpuan ramai apabila berk0ngsi kisahnya membantu seorang w4rga emas yang ditemuinya ketika dalam perjalan menaiki kereta.

Jumpa seorang nenek bersama cucu di jalan raya

Menerusi perk0ngsian video di TikTok, kelihatan seorang nenek menoIak cucunya yang berada dalam troli di sekitar lebuh raya DUKE di ibu negara.

Kutip barang kitar semula sebagai punca pendapatan

Sewaktu disapa oleh Kyrina, nenek itu memberitahu hanya mampu mengutip barang kitar semula seperti k0tak dan botol kosong demi menyara hidupnya.

Difahamkan lagi, w4rga emas tersebut menetap di rumah PPR yang agak jauh dari l0kasi tempat pertemuan mereka. Simpati akan nasib warga emas berkenaan, Kyrina menghulurkan sejumlah wang sebagai sumbangan.

Namun apa yang lebih meny4yat hati adalah apabila warga emas itu terus menadah tangan sebagai tanda syukur sebaik sahaja menerima hadiah tersebut.

Di akhir video Kyrina menjelaskan bahawa dirinya hanya mampu mend0akan yang terbaik buat w4rga emas itu dan seluruh ahli keluarganya.

Semoga nenek itu berada dalam Iindungan Tuhan dan sentiasa dimurahkan rezeki. Amin.

 

Sumber: TikTok @kyrina.xx, OMM (Syaz Hassan)

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf