‘Lihat Siapa Di Depan?’- Aktivis ‘PerIekeh’ Malaysia Selepas Isr4eI Raih Pingat Pertama Olimpik 2020

Ketegangan antara Malaysia dan Isr4eI menjadi lebih serius apabila Isr4eI memilih untuk melancarkan ser4ngan ke Gaza sekitar Mei lalu di mana rakyat Malaysia bersatu tenaga melancarkan perang siber ke atas negara Isr4eI sehingga membuatkan warga Isr4eI sentap dengan kecaman yang diterima.

Terbaharu, seorang aktivis Isr4eI seolah mahu ‘berperang’ dengan netizen Malaysia apabila bangga serta memperlekeh Malaysia selepas Isr4eI berjaya meraih satu pingat gangsa menerusi sukan taekwondo wanita bawah 49kg di Sukan Olimpik Tokyo 2020. Lebih ironi, perbandingan dibuat hanya selepas satu hari Sukan Olimpik 2020 berlangsung.

Oh hi Malaysia!

Perbandingan secara terus terhadap Malaysia seolah membvktikan pihak mereka kurang senang dengan ser4ngan yang diterima daripada net1zen Malaysia sebelum ini.

Tweet yang dibuat nyata menarik perhatian rakyat Malaysia berbanding warga Isr4eI sendiri. Berikut merupakan respon netizen tempatan mengenai tweet daripada aktivis Isr4eI ini.

Sebagai perbandingan, terdapat netizen yang k0ngsikan keputusan akhir Sukan Olimpik Rio 2016 di mana Malaysia berada di tempat ke-60 manakala Isr4eI di tempat ke-77. Perk0ngsian yang dibuat aktivis Isr4eI berkenaan seolah ingin meningkatkan lagi keb3ncian rakyat Malaysia terhadap mereka.

Sebelum ini, netizen Malaysia pernah membuatkan perkataan ‘k0yak’ trending sehingga mendapat perhatian media Isr4eI dan disenaraikan di Urban Dictionary. Kumpulan h4cker di Malaysia juga tidak kurang hebatnya selepas berjaya menggodam sistem pengkalan data Isr4eI.

Antara komen-komen lain

Nampak sangat sampai sekarang tak tahu maksud k0yak..

 

Sumber: The Vocket, Twitter

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Coretan Ummi

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Jangan Lupa Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf