“Lantik Jawatan Kuasa Pendamai, Status IG Di Tujukan Antara Satu Sama Lain”- Aliff Syukri & Isteri Bakal Jalani Kes Penceraian.

Baru-baru ini, kita dikejutkan dengan berita Dato’ Aliff Syukri yang did4kwa mend3ra anak angkatnya, Aminah Alip Shah atau Ameena sehingga pembantu rumahnya telah membuat lap0ran polis. Apa jadi eh dengan kes ni?  Kali ini Aliff Syukri dilanda kontr0versi lagi apabila isterinya, Datin Nur Shahida did4kwa telah membuat tuntutan cer4i daripadanya di mahkamah, lapor Harian Metro. […]

Continue Reading

“Semua yang sign petisyen tu semua tak check facts “- Vivy Yusof Nafi Perlekeh Golongan B40 & M40, Bakal Ambil Tindakan.

KUALA LUMPUR: Usahawan, Datin Vivy Yusof menafikan mengeluarkan kenyataan mempertikaikan langkah kerajaan memberi bantuan kepada golongan B40 dan M40 seperti tular dalam media sosial, sejak dua hari lalu. Tampil memberi penjelasan menerusi Instagram (IG) Story, kira-kira sejam lalu, Vivy mendakwa tidak pernah terfikir mengeluarkan kenyataan seperti itu, malah tidak menyangka masyarakat mempercayainya.   View this […]

Continue Reading

“Saya masih Ahmad Nabil despatch yang dulu..”- Nabil Di Kecam Kerana Buat Permohonan Maaf ‘Perli’ Netizen.

PERMOHONAN maaf secara terbuka pelawak Nabil Ahmad berkaitan isu bantuan anak seni dikatakan tidak ikhlas dan berniat untuk menyindir netizen. Nabil bagaimanapun berkata, apa yang dilakukan itu tidak kurang seperti teguran yang dilakukan netizen terhadap golongan artis yang lebih berniat memalukan. “Saya faham ramai yang cakap saya tak ikhlas minta maaf tapi korang juga apabila […]

Continue Reading

“Satu Fitnah, yang terlibat sila tarik balik atau saya..”- Maruah Diri dan Keluarga Tercalar, Fizo Omar Tegas Mahu Ambil Tindakan.

DITUDUH meminta-minta bantuan daripada kerajaan, pelakon Fizo Omar menegaskan dia tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap individu yang membuat fitnah tersebut. Menurut Fizo, tuduhan yang dilemparkan itu berniat jahat dan telah menjatuhkan maruahnya dan keluarga. “Berhubung isu selebriti minta bantuan dari kerajaan, ingin saya tegaskan tak pernah minta bantuan kewangan dari kerajaan atau mana-mana […]

Continue Reading

“Our Heroes, This is For You”- Pereka Fesyen Rizman Ruzaini Hadiahkan Baju Raya Kepada Frontliner Bertuah.

Duo fesyen terkemuka, Rizman Nordin dan Ruzaini Wan Jamil dari jenama Rizman Ruzaini turut ingin menyumbang kepada barisan hadapan yang bertungkus lumus menjaga keselamatan rakyat Malaysia daripada wabak Covid- 19. Beberapa hari lalu di Instagram rasmi Rizman Ruzaini, mereka mengumumkan untuk memberikan penghargaan kepada tenaga barisan hadapan.   View this post on Instagram   Calling […]

Continue Reading

“Mereka kesejukan tidur di kaki lima, yang baby tiada alas..”- Ustazah Kongsi Kisah Anak Gelandangan Tiada Ibu.

Tidak semua orang dilahirkan bernasib baik menjalani kehidupan serba lengkap. Ada yang terpaksa kais pagi makan pagi, kais petang makan petang demi untuk meneruskan hidup. Ada juga yang terpaksa menumpang tidur di kaki-kaki lima jalan kerana tiada tempat berteduh. Di Facebook, seorang wanita berkongsi kisah tiga orang kanak-kanak serba kekurangan yang tidur kesejukan di kaki lima. Paling […]

Continue Reading

Perlekeh Golongan B40, Alumni UiTM Lancar Petisyen Vivy Yusof Letak Jawatan Ahli Lembaga Pengarah UiTM

Baru-baru ini, kecoh mengenai seorang usahawan kosmetik yang mengeluh bahawa golongan miskin sahaja akan ‘kaya’ selepas menerima bantuan, sebelum mereka kembali miskin selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Namun, apa yang menjadi perhatian apabila Vivy Yusof dilihat membalas komen tersebut dan seolah bersetuju dengan kenyataan wanita itu. Vivy percaya kesenangan yang diberikan kerajaan hanya sementara sebelum semua orang […]

Continue Reading

” Pelik..kalau tiktok tak apa pulak post”- Emma Menyindir, Kongsi Video Solat Pula Selepas Gambar Bersama Suami Di Kritik.

Pelakon popular Emma Maembong meluahkan rasa hairan dengan sikap segelintir netizen yang suka mempertikaikan tindakan sesetengah pihak yang berkongsi hal mengenai amalan kebajikan dan keagamaan di media sosial. Menurut Emma, 28, tiada salahnya sekiranya seseorang individu itu berkongsi mengenai amalan baik yang dilakukan di media sosial kerana ia secara tidak langsung dapat menggalakkan orang ramai […]

Continue Reading

“Kalau dah fail cer4i tu sila tinggalkan rumah agam dato..”- Individu Minta Datin Shahida Keluar Rumah Bunglo.

Hari ini kita dikejutkan dengan satu berita khabar angin bahawa Datin Shahida isteri kepada usahawan berjaya merangkap selebriti media sosial Dato Aliff Syukri telah minta cer4i.Datin Shahida yang baru sahaja menyambut hari kelahirannya yang ke 35 baru baru ini di salah sebuah pusat anak yatim nampak semakin happy dan bahagia di samping anak anak. Datin […]

Continue Reading

“Safety first walaupun family.. “- Prihatin Si Ayah ‘Sembur’ Sanit1zer Dekat Anak Yang Baru Balik Kerja.

Sebelum perintah kawalan pergerakan diumumkan oleh kerajaan pada beberapa hari lepas, rakyat Malaysia masih lagi perlu bekerja seperti biasa. Ramai yang membawa hand sanitizer sendiri untuk mengelakkan jangkitan Cov1di9. Kali ini admin nak kongsikan satu video seorang ayah yang menyembur sanitizing spray pada anak perempuannya yang dipercayai baru sahaja pulang dari tempat kerja, lapor Sinar […]

Continue Reading